Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Biotherm
Op je mooist

Kristallen dragen een
steeds groter steentje bij

beautyjournalist

Enith Oostlander

B

Beautycollega Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. Het onderwerp van vandaag: kristallen in beautyproducten. Vanwege hun vermeende helende werking.

In de cosmeticawereld wordt er continu geëxperimenteerd met ingrediënten en vaak terug gegrepen naar eeuwenoude wijsheden om de sleutel tot een succesvol product te vinden. En dan kan het weleens voorkomen dat er een nieuwe innovatie ontstaat of een ingrediënt wordt gevonden dat we nog niet eerder in een cosmeticaformule hebben gezien. Dit voorjaar zijn helende stenen en kristallen de trend!

Kristalwater

Nu geloven sommigen al tijden dat het dragen van een bepaalde steen of kristal kracht, energie of juist rust kan brengen, maar nu schijnt ook zo'n edelsteen ook - gefuseerd met water - vanbinnenuit goed werk te doen. En daarom heeft Manipura de Crystal-Infusion Gem water bottle (69 euro) geïntroduceerd: een glazen fles met daarin een kristal naar keuze.

Of je nou voor de amethist, rozenkwarts, bergkristal, obsidiaan, citrien of rookkwarts kiest, je vult de fles met water en laat de energetische krachten van de steen opgaan in het water. Het water schijnt de trillingsenergie van de steen over te nemen en het regelmatig drinken van dit water zou hetzelfde effect hebben als het dragen van de steen. 

Manipura

Beckham

De Amerikaanse actrice Kate Hudson zet altijd een schaaltje rozenkwarts naast haar bed om beter te slapen en draagt Victoria Beckham altijd de 'knuffelstenen' zwarte toermalijn en rozenkwarts in haar broekzak (ze laat er zelfs een zakje in haar broeken voor naaien). Die knuffelstenen heten zo omdat ze 'getrommeld' zijn en dus geen scherpe puntjes en randjes meer hebben. Model Miranda Kerr gebruikt ze voor haar beautymerk KORA Organics en masseert ermee. De individuele eigenschappen en energie van elke steen worden gebruikt voor verschillende doeleinden en aangebracht op specifieke plekken van het lichaam om psychische klachten en pijntjes te verlichten. 

Groene toermalijn

Biotherm heeft ook voor een soortgelijk concept gekozen. De lijn heeft zich laten inspireren door de edelsteengenezing bij lithotherapie, waar het gebruikelijk is om stenen op het lichaam te dragen of in een bepaalde ruimte te plaatsen. Onder de helende stenen is de groene toermalijn een hoogvlieger. De steen bezit zóveel vermeende helende eigenschappen dat Biotherm deze steen heeft gebruikt in haar nieuwe eau de parfum. Wanneer je de flacon (100 ml gemiddeld 40 euro) schudt om het water met het toermalijnpoeder te mengen en het op de huid aanbrengt, wordt als we de berichten moeten geloven de energiestroom in je lichaam aangeslingerd en negativiteit uitgebannen.

Omringd door 'je nieuwe aura' van positiviteit word je gestimuleerd om maximaal te shinen. En alsof dat allemaal nog niet mooi genoeg is, lanceert ook Smashbox een make-upcollectie die geïnspireerd is op de helende krachten van edelstenen. De Crystalized Always On Liquid Eye Shadow (ongeveer 22 euro) bijvoorbeeld is een langhoudende crème-oogschaduw met een prachtig shimmertje. De lavendelkleurige Dream Prism is geïnspireerd op de amethist en past dan ook weer prachtig bij de Amethyst Gem Water Bottle. Ik ben inmiddels aan het verzamelen geslagen: ik zou behalve de rozenkwartsroller voor mijn gezicht ook nog wel een jaderoller willen hebben.

Selfcare met stenen

Heb jij ook meer rust nodig of wil je misschien wat steviger in je schoenen staan? Zoek dan naar de steen die het beste bij jou past. Hanneke Peeters (oprichter van het Haarlemse merk Rock Your World ) schreef Rock Your Crystals en geeft selfcare-tips aan de hand van vijftig kristallen. Voordat je - net als ik - aan je zoektocht naar de beste steen begint, sommen we er een aantal op. Het schijnt trouwens heel natuurlijk te werken; vind je aquamarijn een mooie steen? Dan is dat de steen die je nodig hebt!

Werking kristallen

Amethist: rust - sereniteit - balans - innerlijke vrede

Amethist is de steen van een hoger perspectief, van ware wijsheid, inzicht en spiritualiteit. Daarom is het een kalmerende steen en ideaal voor meditatie en het creëren van sereniteit.

Rozenkwarts: liefde - helend - emotionele vrijheid 

Rozenkwarts is de steen van de liefde en is de belangrijkste kristal voor je hart. Deze roze kristal versterkt de banden met vrienden, familie en moedigt eigenwaarde aan wanneer we deze het hardst nodig hebben. Rozenkwarts helpt je lichaam te ontlasten van emotionele spanningen en maakt ruimte in je hart.

Bergkristal: wijsheid – helend – vrijheid – helderheid

Bergkristal staat bekend als de healing stone. Het heeft een uniek vermogen om energie te absorberen en te reguleren. Bergkristal geeft je inspiratie en stimuleert creativiteit.

Obsidiaan: emotionele stabiliteit - bescherming - aarding - helend

Zwarte obsidiaan is een krachtige reiniger en verbonden met onze basis. Een vulkanisch mineraal, gecreëerd door snelle afkoeling van lava. Zijn energie is aardend en koelend. Deze steen staat bekend als de helende en psychische beschermingssteen.

Citrien: levensdoel - authentieke expressie - geluk - helend

Citrien verbetert mentale helderheid, vertrouwen en wilskracht. De steen brengt zelfvertrouwen, positieve energie en ondersteunt bij het elimineren van angst. Citrien kan helpen bij het vinden van een levensdoel.

Rookkwarts: bescherming - stabiliteit - aarding

Rookkwarts biedt aarding voor alle inspanningen en is een beschermende steen; het is een prachtig tegengif tegen stress, absorbeert negatieve energieën en lost het op. Nuttig bij het oplossen van problemen, het stabiliseren van emoties en het wegnemen van woede.