Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verbrande huid? Aloë to the rescue!
Foto: Hollandse Hoogte
Op je mooist

Verbrand door de zon?
Aloë helpt!

beautyjournalist

Enith Oostlander

V

VROUW-collega Enith komt als beauty-expert niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi nieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Deze keer: wat te doen bij een verbrande huid?

Ze zijn niet te missen vandaag: roodverbrande neuzen, armen, en kuiten. Heb jij ook een beetje teveel genoten van de zon de afgelopen dagen? Één woord: Aloë!

Pure aloë

De aloë vera (of barbadensis) is een mediterrane vetplant met een bijna magische geneeskrachtige werking. Behalve dat het sap uit de bladen van de plant de huid verkoelt, kalmeert en hydrateert, stimuleert het tevens de celvernieuwing en werkt het anti-bacterieel.

De plant gedijt het beste in een woestijnachtig droog en warm klimaat, zoals het Middellandse Zee-gebied en de Antillen. Mocht je verbrand zijn en je daar bevinden (of toevallig thuis een plant hebben staan), doe dan het volgende:

Aan de slag

Stap 1: Breek of snijd één van de onderste bladeren af.
Stap 2: Snijd het blad open, zodat je de gelei te zien krijgt.
Stap 3: Schraap de gelei uit het blad met een lepel en smeer het over de pijnlijke plekken. NB: de pure aloë ruikt een beetje bitter.
Stap 4: Lekker laten inwerken en herhalen zo vaak je wilt!

Uit een tube

Geen aloë plant in de buurt? Geen probleem! Pure aloë vera gel koop je voor ongeveer een tientje bij natuurwinkels, de drogist of online. Als je ervoor zorgt dat je altijd een tube in de koelkast hebt liggen, ben je niet alleen voorbereid op een verbrande huid, maar ook op huidproblemen als jeuk, eczeem, psoriasis, wondjes, brandwonden, ontstekingen en kwallen- en insectenbeten.

Een verbranding kan zo heftig zijn, dat je er misselijk van wordt, je hoofdpijn of zelfs koorts krijgt. De pijn is zo'n twaalf tot vierentwintig uur na de verbranding het meest intensief, dus zorg dat je de huid meteen verkoelt met pure aloë. Daarna kun je de gel zo vaak aanbrengen als je wilt.