Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Anneke Janssen
Open brief

'Lieve Roxeanne,
haal je schouders op voor online bodyshamers'

Coordinator Online

Merel Schut

E

Een open brief aan zangeres Roxeanne Hazes (25), die hatelijke reacties over haar lichaam krijgt te verduren.

Lieve Roxeanne,

Gefeliciteerd met je allereerste Edison. In de categorie Nederlandstalig sleepte je gisteravond die prijs in de wacht. Stralend stond je op het podium, met een mooie, rode jurk gespannen om je mooie, zwangere buik.

Kwetsbaar

De jury roemde je een 'kwetsbare popdiva, die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.' Kwetsbaar toon je je niet alleen in je muziek. Ook op Instagram geef je je letterlijk bloot. 

In oktober deelde je nog een vakantiefoto uit een warm oord. We zagen je in bikini, weggedraaid van de camera. Juichend kijk ik daar naar, omdat ik zo blij ben dat je als oer-Hollandse vrouw gewoon met je rondingen op de foto gaat. Voor de ganse natie. Omdat je heerlijk vakantie aan het vieren bent en helemaal oké bent met je lijf. En omdat iedereen dat mag zien.

DWDD

Je bent niet vol, niet dik, gewoon: normaal. Maar zo’n foto lokt een online leger toch uit om vooral opmerkingen over je figuur te plaatsen. En zo’n foto leidt uiteindelijk tot berichten met koppen als 'Ophef over het figuur van Roxeanne Hazes'. Dat je ondertussen met je waanzinnige stem iedereen van het scherm blaast als huisband van De Wereld Draait Door, lezen we dan weer niet.

Zelf zei je over de kritiek onder je bikinifoto: "Oei, wat jammer dit. Dit noem je 'Goed in je vel zitten', met welke maat dan ook. Ik ben blij met dit lichaam, net zoals alle meiden, flink of slank, blij moeten zijn met een maatje meer of minder." Hoera!

Zeeman

Je lijkt er dus niet door van de wijs te raken. Onlangs deelde je opnieuw een prachtige foto, dit keer met je zwangere lijf in lingerie. Zeeman-lingerie, zo blijkt uit je antwoord op de vraag waar je prachtige ondergoed vandaan komt. En ik juich opnieuw, omdat je zo heerlijk gewoon bent. Blond haar, bruin haar, met of zonder neuspiercing...: jij bent een vrouw die alles staat. 

Gisteren straalde je in je rode jurk op het podium. Loeistrak, die jurk. Prachtig, want waarom zou je die zwangere buik verbergen? Maar dit keer gaan de comments over je borsten. 'Beetje een verkeerde bh aan meid', zegt iemand op Instagram onder een filmpje dat je trots plaatste na de Edison-uitreiking.

Kindje

Je bent de belichaming van de Hollandse vrouw, maar het lijkt of niemand je die credits wil geven. Dus bij deze geef ik jou die. Want zelfs zonder zwangere buik zou ik niet wegkomen met zo'n loeistrakke jurk.

Maar jij wel! Ik hoop dat je je schouders ophaalt voor het online leger bodyshamers. Ik kan alleen maar hopen dat je die zelfverzekerdheid over je lichaam straks aan je kindje doorgeeft.

Gerelateerde onderwerpen