Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Monica Geuze
Foto: Foto: Instagram @monicageuze
Open brief

'Lieve Monica, ik hoop dat je jouw buik deelt
omdat je het zélf wil'

Daisy Heyer

V

Voor het eerst deelde Monica Geuze (23) gisteren haar babybuik met haar volgers. De vlogster is inmiddels 33 weken zwanger van haar eerste kindje, dat ze krijgt met haar vriend Lars Veldwijk (26). En dat terwijl ze eerder aangaf dat ze haar babybuik niet wilde delen, omdat ze zichzelf dikker niet mooi vond.

Lieve Monica, waarom dan toch die foto? Ik weet niet hoe het is om zwanger te zijn, maar ik weet wel dat ik je al een flinke tijd volg en dat je normaal nooit iets doet waarin je geen zin hebt. Het lijkt wel alsof je deze keer toch gezwicht bent voor wat je volgers willen zien: die buik! Dus dan toch maar in vol ornaat in bikini, om te showen dat je toch echt hartstikke (mooi) zwanger bent?

Roddelpers

Hoewel ik het helemaal prima vind als je een foto deelt van je bolle buik als je daar zelf hartstikke blij mee bent (Roxeanne), steekt het toch een beetje als ik foto’s en filmpjes zie van vloggers die iets bekend maken, omdat ze het móeten delen. Of in ieder geval dat gevoel hebben.

Eerder vertelde je dat je had bekendgemaakt dat je zwanger was, omdat de bladen erachter waren gekomen. Die stonden te springen om jouw (!) nieuws als eerste te brengen. Dus besloot je het zelf zo snel mogelijk online te zetten.

Zonde

Voor jou veel te vroeg, maar jij vond dat jij toch echt degene moest zijn die het aan de wereld moest vertellen. Terecht! En zonde van een moment dat je eigenlijk (nog even) voor jezelf had willen houden.

De media zijn wellicht ook de reden dat je de foto van jouw bolle buik plaatste op het wereldwijde web. Hupsakee, daar was de foto. In your face, in de harde wereld van de criticasters op Instagram. Die trouwens nog hartstikke lief reageren, helemaal omdat ik mij realiseer wat voor bak ellende je normaliter over je heen krijgt.

Gevaar

Misschien wilde jij je buik nog steeds liever niet delen, maar werd het gevaar voor een paparazzofoto of een stiekeme fan nu wel te groot. Je geniet namelijk van een welverdiende vakantie in het Spaanse Marbella.

Ik kan mij zo voorstellen dat je dan geen zin hebt om je nog druk te moeten maken om stiekeme fotografen als je met klotsende oksels en bolle buik bij het zwembad ligt. Dus plaatste je maar een foto van je zwangere zelf op internet. Zo charmant mogelijk, de regie in eigen hand. 

Boos

Misschien ben je daadwerkelijk gezwicht voor je fans, die boos reageerden dat je altijd álles deelt met de wereld van YouTube-kijkers en Instagluurders, dus óók die verrekte buik maar eens moest laten zien.

Misschien trok je dat gezeur niet meer, of vond je dat jouw volgers gelijk hadden. Dus maakte je 344 foto’s voor de spiegel in het appartement in Spanje, om degene waarvan jij vond dat je er het charmantst op stond, toch maar te plaatsen op Instagram. 'Dan zijn we van dat gezeur af'… Ik hoor het je denken.

Eindelijk mooi

Of misschien ben jij als bloedmooie vlogster wel veranderd van mening, en ben je - nu je 33 weken zwanger bent - je ronde buik en volle borsten eindelijk mooi gaan vinden. Zo mooi, dat je het beeld na 33 weken wél wilde delen met jouw duizenden volgers. Die de buik trouwens ook kunnen waarderen, zo bewijzen de ruim 220 duizend likes en honderden reacties onder het kiekje. 

Ik hoop dat het de laatste optie is lieve Monica. Want je zwangerschap moet iets zijn waarin alleen jij bepaalt wat jou blij maakt. En dat geldt ook voor alles wat je nu (en straks) met de buitenwereld gaat delen.