Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Patrick Harderwijk
Open brief

'Lieve Gaby, je bent prachtig
maar doe alsjeblieft die kokosnoot weg'

Merel Schut

V

VROUW-collega Merel verwondert zich al tijden over het Instagram-account van actrice Gaby Blaaser. Wat doen die kokosnoten, pakken melk en kanten heupslips samen in een foto?

Lieve Gaby, ik ben mateloos gefascineerd door jouw foto's op je Instagram-account. Uren kan ik door je feed scrollen en mijn verbazing delen met vriendinnen.

Chips en snoep

Om te beginnen: je hebt een waanzinnig prachtig lijf. Ik heb me laten vertellen dat je daar in de sportschool ook keihard voor werkt. Dat verdient niets meer dan respect, en dat geef ik je bij deze. Ik ken je gezicht nog uit GTST en je bent even oud als ik (33 dus). 

Maar sinds je rol van Sacha in GTST en je deelname aan Expeditie Robinson heb je een transformatie ondergaan. Mijn fascinatie begon bij de foto die je plaatste waarop je Netflix kijkt met een vriendin. Jullie poseren tussen een berg chips en snoep. 

Spannende selfies

Tot zover niks geks want ik lig ook graag met een zak chips op de bank een film te kijken. Het is dan ook jullie pose die mijn verwondering triggert: jullie zitten allebei in een string dan wel kort broekje. Dus daar hield de gelijkenis met mij wel een beetje op.

Het maken van spannende selfies heb je inmiddels tot kunst verheven. Waarschijnlijk verdien jij je geld er ook mee. Ik zie je naar het buitenland afreizen en vakantie vieren in hoog uitgesneden bikinislips en niet zelden met een kokosnoot.

Deze foto hield ook langer mijn aandacht vast dan de gemiddelde Instagram-kiek. We zien je knielend in een sportpakje, met een blender in je handen. Het ziet eruit als een ongemakkelijke pose.

En over die items op je foto's heb ik nog wel wat vragen. Zo zie ik je hier in een hoog opgetrokken heupslip melk over cornflakes schenken. Er woedt een strijd om aandacht tussen je heupslip en het melkpak. En de kokosnoot keert regelmatig terug op je foto's.

Vriend

Dat je als actrice inmiddels je geld verdient met social media vind ik sowieso een voorbeeld van een selfmade woman. Ik vind dat knap en word nieuwsgierig naar je persoonlijkheid. En ik ben niet de enige die door jou gefascineerd is. Zo neemt presentator Luuk Ikink ook regelmatig je kiekjes mee in de uitzending van RTL Boulevard

Door het kijken naar je foto's neem ik me keer op keer voor ook vaker naar de sportschool te gaan omdat mijn vriend het vast ook heerlijk zou vinden als ik met zo'n lijf naast hem in bed zou liggen.

String

Toch heb ik een advies voor je. Als jij in contact wilt blijven met je fans en bewonderaars doe je er goed aan om soms wat zelfspot in je foto's te gooien. Want geen enkele Hollandse vrouw schenkt melk over haar cornflakes in een kanten string.

En niemand kruipt onder haar schuine dak met een blender in haar kielzog om een fotootje te schieten. Hoe graag ik het ook zou willen; ik stap iedere dag met een gekreukeld hoofd en coupe vol klitten uit mijn bed. En niet in zo'n kittig pakje als dit:

Advies

Want degenen van wie jij hoopt dat ze de producten kopen die jij aanprijst zijn jouw bewonderaars zoals ik. Dan zou iets meer herkenbaarheid wel helpen om die jaloezie op je prachtige lichaam sympathiek te houden.

Ik wil je ook weleens zonder make-up zien, met je haar door de war. Ik denk dat je dan nog even mooi bent namelijk! Daar heb jij die onverklaarbare accessoires helemaal niet voor nodig! Zie het als een beroepsadvies van een leek: Keep on shining maar... lose the kokosnoot!