Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

voorspel
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Ik had een geheime
affaire met mijn baas'

D

De relatie die ik had met Rob was nooit bedoeld om er professioneel gezien beter van te worden. Goed, dat werd ik uiteindelijk wel, maar ik was écht verliefd. Dat is de enige reden dat ik een geheime affaire had met mijn baas.

Onlangs kwam uit onderzoek naar voren dat 58 % van de Nederlandse vrouwen liever onder een man werkt dan onder een vrouw. Daar hoor ik absoluut niet bij; er kan zoveel gedoe van komen. 

Liefde en lust op het eerste gezicht

Ik was 22 toen ik Roberts assistente werd. Hij was een van de directeuren van een reclamebureau. Robert was bijna twintig jaar ouder dan ik, en - heel cliché - getrouwd. Zijn vrouw kwam weleens langs op kantoor, soms nam ze zelfs de kinderen mee. Ik mocht haar, maar ik mocht hem nét iets meer.

 

Twintig jaar later besef ik heel goed dat het allemaal smoesjes zijn, en dat het op geen enkele manier te rechtvaardigen is, maar Robert en ik waren als magneten. Liefde en lust op het eerste gezicht. Het was gewoon niet tegen te houden. Ik ben opgegroeid zonder vader, en ben denk ik altijd wel op zoek geweest naar een vaderfiguur; een krachtige man bij wie ik kon wegkruipen. Ik had altijd oudere vriendjes gehad. 

Affaire uit een boeketreeks

Het was een affaire uit een boeketreeks; intens en meeslepend. Op het werk gebeurde er weinig meer dan af en toe een gestolen kus, maar af en toe kwam hij ’s avonds naar mijn huis. Dan vreeën we de sterren van de hemel en was het voor heel even alsof hij echt van mij was.

Dat was hij natuurlijk niet, en dat zou hij ook nooit worden. Robert was duidelijk: hij was stapelverliefd op mij, maar hij was niet ongelukkig met zijn vrouw. Hij zou nooit bij haar weggaan. Diep in mijn hart dacht ik alleen maar 'Wacht maar'. Heel naïef, maar ik was ook nog zo jong.

Steeds moeilijker en eenzamer

Als het aan Robert had gelegen, waren we nu waarschijnlijk nog steeds in het geheim samen. Maar ik vond het steeds moeilijker en eenzamer worden. Ik kon nooit ergens met hem naartoe, terwijl je als je verliefd bent wilt pronken met je vriend.

En mijn vrienden probeerden me aan Jan en alleman te koppelen, terwijl ik alleen maar oog had voor Robert. Alleen mijn beste vriendin wist van de affaire, verder helemaal niemand. Ik vond het steeds raarder om normaal te doen op het werk, en voelde me ontzettend alleen als hij ’s avonds bij me was geweest en weer naar huis ging.

Nog beschamender

Wat het achteraf gezien nog beschamender maakt, is dat Robert een betere baan voor me regelde bij een ander reclamebureau - ik ging flink omhoog op de ladder. Er was een uitgebreide sollicitatieprocedure aan de gang, maar ik kon op voorspraak van mijn minnaar zo inschuiven.

Toen ik bij dat andere bedrijf ging werken, verbrak ik mijn affaire met Robert. Het was veel makkelijker om niet dagelijks met hem geconfronteerd te worden, en toen kon ik me eindelijk van hem losmaken. Ik was ontzettend verdrietig, maar we waren een kleine twee jaar verder, en ik wilde eindelijk een partner die er 100% voor mij was. Robert heeft me nog een paar keer gebeld, hij wilde helemaal niet dat het stopte. Dat snap ik best, voor hem was het een prima situatie. Maar ik heb het volgehouden.

Een oude man

De eerste jaren kwam ik hem nog weleens tegen op werk gerelateerde evenementen, maar uiteindelijk ging ik in een heel andere branche werken en zag ik hem niet meer. Twee jaar geleden zag ik hem op het feest dat werd gegeven voor een collega van toen. Ik ben inmiddels 40, hij bijna 60. Een oude man was het geworden. Met nog steeds dezelfde vrouw aan zijn zijde.

Ik vond het leuk om hem weer te zien, en had graag met hem bijgepraat. Maar nadat hij me gedag had gezegd, draaide hij zich om en ging met iemand anders praten. Geen idee waarom, misschien was zijn ego nog steeds gekrenkt. Ik heb heel veel mooie momenten met Robert gehad, maar als ik het over kon doen, zou ik het nooit hebben gedaan. 

Gerelateerde onderwerpen