Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Ik ging ervandoor met de
vriendin van mijn broer'

T

Toen ik deze week las dat de ex-vriendin van acteur Porgy Franssen nu een relatie heeft met zijn zus, was ik stiekem blij dat ik niet de enige ben. Ook ik heb een relatie met de ex-vriendin van mijn broer, alleen liep het bij ons wat dramatischer…

Al mijn hele leven heb ik twijfels over mijn geaardheid. In mijn puberteit biechtte ik dit ooit eens op aan een schoolvriendinnetje. Die stelde me toen gerust en zei dat heel veel mensen hier last van hebben. Hierdoor heb ik mijn lesbische gevoelens nooit té serieus genomen. Ik heb al die tijd gedacht dat iedereen twijfelde.

Het traditionele plaatje

Maar achteraf gezien denk ik dat ik het al die tijd heb weggestopt. Ik wílde ook niet lesbisch zijn, ik wilde een groot gezin stichten. Ik had het huisje-boompje-beestje-plaatje in mijn hoofd. Ik wilde óók ’s avonds met z'n allen aan tafel, met het hele gezin op wintersport en van de vrijdagavond een vaste filmavond maken voor het gezin. Nét zoals bij mijn ouders thuis.

Ik kan het me als de dag van gisteren herinneren, het moment dat ik haar voor het eerst zag. De vriendin van mijn broer. Het was op een warme zomeravond en mijn broer had me uitgenodigd bij hem thuis in Amsterdam, om kennis te komen maken met zijn nieuwe vriendin.

Vuur en vlam

Toen ik haar zag in haar lange groene jurk, voorovergebogen om rosé in te schenken, met het zonlicht op haar lange krullen… Het was alsof ik een elektrische schok kreeg. Ze lachte haar mooie rij tanden bloot en stelde zich voor. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden, ze was zo mooi.

Die avond was heel gezellig en alle dubbele gevoelens die ik had, parkeerde ik onder het mom van ‘we kunnen het heel goed vinden en hebben een goede klik’. Mijn broer was er heel blij mee dat zijn nieuwe vlam en kleine zusje zo uitstekend met elkaar konden opschieten.

Al snel waren we onafscheidelijk. We deelden de meest intieme geheimen met elkaar en zagen elkaar dagelijks.

Alles op alles

Na een half jaar kwamen de eerste barsten in de relatie van mijn broer en mijn nieuwe beste vriendin.

Noem het gemeen, maar op dat moment besloot ik om voor mezelf te gaan. Ik was er inmiddels achter dat mijn gevoelens voor haar veel meer waren dan alleen vriendschap. En toen ze op een avond naar mij toekwam om uit te huilen na hun zoveelste ruzie, besloot ik alles op alles te zetten.

Ik trok een mooi jurkje aan, haalde goede wijn in huis, zette een fijn muziekje op en liet haar haar relaas doen. Voor ik het wist, lag ze huilend in mijn armen. Dat was het moment waar ik op gewacht had. Voorzichtig probeerde ik haar te zoenen.

Ze zoende terug

Wat ik nooit had verwacht, gebeurde: ze zoende me terug! Er was geen houden meer aan en binnen no-time lagen we in bed. Na deze avond was het hek van de dam. Een jaar lang deelden we stiekem het bed.

Natúúrlijk voelden we ons schuldig tegenover mijn broer. Hij dacht dat het weer beter ging tussen hen, vooral omdat zijn vriendin zo ontzettend vrolijk was. Maar wij wisten natuurlijk wel beter. We hebben het in die periode heel vaak gehad over hoe dit verder moest.

Op heterdaad

We wisten natuurlijk dat er een dag kwam waarop mijn broer erachter zou komen. Alleen de manier waarop dat gebeurde, gun je niemand. Alle clichés van een affaire werden werkelijkheid: hij betrapte ons op heterdaad in hun bed.

Dit is inmiddels vijf jaar geleden en de dag waarop hij ons betrapte, is de dag dat ik hem voor het laatst sprak. Hij wil niets meer met ons te maken hebben. Hij was (en is) natuurlijk enorm op z’n ziel getrapt…

Zo weer overdoen

In die vijf jaar is er veel gebeurd. Zijn ex-vriendin is inmiddels mijn vrouw, we zijn zielsgelukkig. Onze ouders waren wel op onze bruiloft, die zijn inmiddels bijgekomen van de schrik. Dit geldt helaas niet voor mijn broer.

Ik wéét dat het niet netjes is wat we hebben gedaan, maar toch zou ik het zo weer overdoen. Je gaat immers toch altijd voor je eigen geluk. Ik hoop voor mijn broer dat hij snel weer happy wordt met een andere vrouw.