Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lekker een weekje zonder kinderen tijdens de voorjaarsvakantie
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Heerlijk, even een
weekje geen moeder zijn'

E

Een van de - weinige - voordelen van scheiden is dat je er 'me-time' voor terug krijgt. Gewoon even een weekeindje of een weekje voor jezelf! Te beginnen met vandaag. Mij staat een lekkere lange kinderloze week te wachten.

Deze voorjaarsvakantie zijn de kinderen bij mijn ex. Ze gaan de hele week leuke dingen doen, en mijn ex en zijn nieuwe vrouw zijn superlief voor ze. Ze zullen niks tekort komen en dat maakt het voor mij ook goed te doen. Ik gun het ze enorm; even wat tijd met papa samen. Maar ik moet bekennen dat ik het mezelf ook enorm gun; even een weekje met mijn eigen liefje te kunnen zijn. Even geen moeder te zijn.

Vakanties gelijk verdeeld

We gaan niks bijzonders doen en ook het werk gaat door, maar ik hoef om 18 uur niet naar de opvang te hollen en kan lekker op mijn gemak boodschappen doen, koken wat wíj lekker vinden (en niet de kinderen) en rustig een avondje op de bank zitten. Of lekker naar yoga. Kortom: even bijkomen.

Na mijn scheiding - hij verliet mij al in het begin van mijn tweede zwangerschap omdat hij verliefd werd op zijn huidige vrouw - hebben mijn ex en ik in een ouderschapsplan bepaald dat we de vakanties gelijk verdelen; hij drie weken zomervakantie met de kinderen, ik drie weken zomervakantie met de kinderen.

Eten, film, sauna

Volgens het rooster had hij dit jaar de voorjaarsvakantie. Ik ben straks in de meivakantie twee weekjes aan de beurt. Ga ik er lekker met mijn zoon en dochter op uit. Daar verheug ik me vreselijk op. Maar ik denk ook dat ik een leukere moeder ben als ik af en toe wat tijd voor mezelf heb. Dus nu eerst deze week.

Ik heb afgesproken met vriendinnen om uit eten te gaan en naar de film. Ik ga lekker een keer de sauna in en misschien nog weleens een keer uitslapen. Als ik het nog kan! Ik heb mijn kindjes net even doodgeknuffeld voor ik ze achterliet bij hun papa. In de auto heb ik een traantje weggepinkt, maar nu op het werk gaat het alweer beter. Ik weet dat ik de dagen aftel tot ik ze weer zie, maar ik ga ook lekker genieten van mijn komende week!

Jij op VROUW

Wil jij ook iets, anoniem, opbiechten?

Dan kan dat hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!