Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opgebiecht

'Mijn dochter weet niet dat haar vader
niet haar vader is'

M

Mijn dochter is stapelgek op haar vader. Echt een papa's kindje. Wat ze alleen niet weet, is dat haar vader niet haar biologische vader is ...

Tien jaar geleden besloten mijn partner en ik een punt te zetten achter onze relatie. We hadden een fantastische tijd gehad, maar onze toekomstdromen liepen erg uiteen. Hij wilde de wereld rondreizen, terwijl ik nét een goede baan had weten te bemachtigen.

Dromen verwezenlijken

Uit liefde besloten we elkaar de vrijheid te geven om onze dromen te verwezenlijken. Als we voor elkaar bestemd zouden zijn, zouden we in de toekomst vást weer bij elkaar komen. Daar waren we van overtuigd. 

Dat we elkaar al na een maand weer in de armen zouden sluiten, had ik echter totaal níet zien aankomen. Hij had zo'n spijt van onze relatiebreuk dat hij besloot het eerste vliegtuig naar huis te pakken. Hij wilde niets liever dan bij mij zijn.

Stapelverliefd

De tijd na zijn terugkomst was als vanouds fantastisch. We waren opnieuw stapelverliefd. Toen ik na een maand ook nog zwanger bleek, kon zijn geluk niet op. Hij kon niet wachten om onze kleine meid in de armen te sluiten.

Ik daarentegen kreeg het Spaans benauwd toen mijn menstruatie uitbleef. In de maand waarin mijn man genoot van zijn vrijheid op een subtropisch eiland, genoot ik namelijk van het mannelijk schoon in de plaatselijke kroeg. 

Nachtelijke avontuur

En voordat ik het wist lag dit mannelijke schoon bij mij in bed. In eerste instantie natuurlijk geen probleem aangezien ik op dat moment als vrijgezelle vrouw door het leven ging, maar wél een probleem na de liefdevolle hereniging met mijn partner. 

Want wat als dit kindje niet van hem was maar van mijn one night stand? Wat als zijn droom uiteen spatte? Dan zou hij vast zijn biezen pakken! Ik besloot de eerste periode na de geboorte van mijn dochter dan ook niets te zeggen over mijn nachtelijke avontuur. 

En de vader is ...

Aan het uiterlijk van mijn dochter viel immers ook heel weinig af te lezen. Net als mijn partner én mijn avontuurtje had ze donkere ogen en donker haar. Zélf kon ik ook niet goed zien wie de vader was. Zo goed had ik mijn one night stand immers ook niet gezien.

Voor mijn eigen gemoedsrust deed ik op een gegeven moment een vaderschapstest. Stiekem. Want de onwetendheid bleef knagen. Nou, wat denk je? Mijn huidige man is niet de biologische vader mijn dochter. Mijn wereld stortte in. Wat moest ik doen?

Groot geheim

Om mijn verdriet te verbergen, besloot ik er onder het mom van 'een weekendje voor mezelf' tussenuit te knijpen. In een huisje op de Veluwe heb ik dagenlang niets anders gedaan dan huilen. Want hoe moest ik dit hem vertellen? Hij was zó gek op z'n dochter.

Na dat weekendje twijfelen besloot ik mijn lippen stijf op elkaar te houden. Anders zou ik het leven van mijn man, mijn vlam, mijn dochter én dat van mezelf compleet overhoop gooien. En waarvoor? 

Biologische vader

Nog altijd weet niemand van dit grote geheim. Mijn dochter is inmiddels 10 en weet dus niet dat haar vader niet haar biologische vader is. Dat klinkt voor een buitenstaander misschien egoïstisch, maar zelf ervaar ik dat niet zo. Mijn dochter is stapelgek op haar vader en hij op haar.

Wie weet wat er gebeurt als ik dit geheim onthul? Dan breek ik de band tussen die twee, verwoest ik ons gezin en loopt mijn dochter waarschijnlijk veel emotionele schade op. En waarvoor? Voor een biologische vader die haar misschien niet eens wil zien ...

Gelukkig gezin

Ik zeg niet dat ik mijn dochter en mijn man de waarheid nooit zal vertellen, je weet immers nooit hoe het leven loopt. Maar op dit moment voel ik mij niet genoodzaakt om mijn dochter te vertellen dat haar vader eigenlijk haar vader niet is...

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets, anoniem, opbiechten?

Dan kan dat hier!

Gerelateerde onderwerpen