Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ik lapte een andere moeder erbij
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Ik lapte een andere
moeder erbij'

D

De vakantie zit erop. Mijn kind gaat weer naar school. Maar ik weet nu al dat er, zoals iedere maandag na de vakantie, +++++++een schoolbankje leeg zal zijn. Dat van het vriendje van mijn zoon. Die jongen is met zijn ouders op wintersport en zal ziek gemeld worden. Of misschien niet eens ziek, misschien betalen zijn ouders wel lachend de boete van leerplicht voor een dag of twee extra vakantie! Geld zat!

Ik heb het over A. A is een verwend rijkeluiszoontje met een vader die in een grote auto rijdt en niet eens de moeite neemt om zijn zoontje naar de klas te brengen. Negen van de tien keer stopt hij met zijn Hummer voor de schooldeur. A. moet dan zelf naar boven lopen. Zijn moeder is een soort van BN’er (ze was vroeger op televisie) en loopt in opzichtige merkkleren.

Gemeenschappelijke vrienden

Ze werkt niet meer heel veel tegenwoordig maar ik zie haar - in tegenstelling tot andere (wel werkende!) moeders - nooit op school om te helpen met het ophangen van de feestversiering of als begeleider op een schoolreisje. Meestal is ze in de ochtend te vinden op de sportschool; áls ze haar zoon al eens naar school brengt, loopt ze in een sportlegging en op gympen.

Omdat we gemeenschappelijke vrienden hebben en onze kinderen klasgenootjes zijn en weleens samen spelen, hebben we op Facebook een 'vriendschap'. Maar eerlijk gezegd kijk ik alleen maar naar haar posts om me even lekker te kunnen ergeren.

Sexy poses

Ze fotografeert zichzelf schaamteloos in sexy poses, met nieuwe peperdure hakken, op de nieuwe bank of feestjes waar ze met haar mede-BN'ers of haar kapper alias best gay friend rondhangt, met veel hashtags als #happy, #bestfriends, #goodlife en andere walgelijke teksten.

Ongetwijfeld is ze op die events op zoek naar een gratis goodiebag of fotograaf van een roddelblad voor weer eens wat exposure, zodat de uitnodigingen voor dit soort leeghoofdige feestjes blijven komen.

Huis op Ibiza

Haat ik haar? Eigenlijk wel. Ze is alles wat ik niet ben. Mooi, slank en succesvol. Ze heeft een rijke man en uit haar Facebookberichtjes blijkt dat de familie elke vakantie de leukste uitstapjes, de mooiste reisjes maakt. Ze hebben een huis op Ibiza en gaan ook meerdere keren per jaar op skivakantie met vrienden, events die uitgebreid gefotografeerd moeten worden.

Ik like bijna geen enkele foto - alleen soms als hun kind erop staat - en erger me dood. Voor mij steekt het enorm. Als alleenstaande moeder kan ik hooguit een keer per jaar op vakantie. En dan ook vaak nog in eigen land.

Bij de juf mijn hart uitgestort

Daarom heb ik laatst mijn hart bij de juf uitgestort. Dat het mij steekt dat wij altijd de vrijdag voor en de maandag na de vakantie braaf op school verschijnen, maar de ouders van A. de regels aan hun laars lijken te lappen en dat ze (nog) op vakantie zijn als mijn kind alweer op school zit. Ik heb haar zelfs de foto's op Facebook laten zien. 

De juf knikte wat over haar bril heen, maar zei dat ze er niks over kon zeggen, omdat het privé-informatie betreft. Ik ben teleurgesteld over haar houding, vind het gewoon niet eerlijk als ik zie dat BN’ers en rijke mensen kennelijk de regels kunnen negeren, doodleuk de boel afkopen, en wij gewone stervelingen niet! Ik denk er nog over om anoniem leerplicht te bellen.


En, wat vind jij? Laat je horen!