Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Hij denkt dat ik tien
jaar jonger ben'

W

Wat begon als een onschuldig leugentje om bestwil eindigde in een drama voor een van onze lezeressen nu haar nieuwe vlam denkt dat ze tien jaar jonger is ...

"Na een relatie van tien jaar, besloot ik onlangs weer aan het daten te slaan. Ik kan je zeggen: dat was moeilijker dan ik had verwacht. Want in al die jaren is er veel veranderd op de datingmarkt. Niet alleen is iedereen volop aan het swipen geslagen, maar ook de mannen zijn veranderd."

Jonge bloem

"Vroeger was het voor mijn gevoel niet zo moeilijk om een gesprek aan te knopen met mannen van mijn eigen leeftijd, maar nu? De begin veertigers hebben al een compleet gezin met hond en vrijstaande woning of ze zijn vooral érg geïnteresseerd aan de jonge bloempjes die voor de bar dartelen. Maar ik? Ik lijk voor deze mannen wel onzichtbaar.

Natuurlijk stond ik de eerste keer met knikkende knie een en klotsende oksels in de kroeg, want hé: na tien jaar weer op jacht gaan, is best een beetje spannend. Maar het is niet dat ik het niet geprobeerd heb. Sterker nog: ik heb van alles geprobeerd. Van een sexy jurkje, intellectuele vragen tot mijn meest verleidelijke blik. Allemaal zonder succes."

Kinderachtig

"Na vaak nog geen vijf minuten werd de bekende ik-ga-even-kijken-waar-mijn-maat-is gebleven er ingegooid en was meneer gevlogen om mij achter te laten bij een stel twintigers die daarentegen wél uitermate geïnteresseerd leken te zijn. Een compliment, absoluut, alleen geen potentieel relatiemateriaal. Een man van mijn leeftijd is toch meer mijn ding.

Alleen hoe krijg je de aandacht van deze mannen? Onlangs heb ik dus dé perfecte manier gevonden: liegen over je leeftijd. Het klinkt heel kinderachtig, ik weet het, maar ik heb ontdekt dat een 3 en een 8 achter elkaar mannen lijkt af te schrikken. Om de proef op de som te nemen besloot ik tijdens een avond uit mezelf ietsiepietsie te verjongen."

Toeval bestaat niet

"Wat denk je? Ineens kon ik wél een heel gesprek voeren met een man zonder dat hij met een smoes de benen nam. Eerst dacht ik nog dat het toeval was, maar toen ik tijdens mijn volgende kroegavond weer een aantal jaren van mijn leeftijd afsnoepte, heb ik opnieuw een hele avond aan de bar gezeten mét een man van mijn eigen leeftijd. 

Alléén nou werkt die mannelijke aandacht best en beetje verslavend, kan ik je vertellen. Om die aandacht te behouden sloeg ik op den duur een beetje door in het verlagen van mijn leeftijd. Nou zie ik er, al zeg ik het zelf, niet uit als een vrouw van 38, maar toch had ik niet verwacht dat en man mij zou aannemen voor iemand van 28 jaar."

Enorme spijt

"Tien jaar jonger, dat geloof je toch niet? Ik had meteen zo'n spijt van mijn leugen, maar mijn gesprekspartner leek totaal geen argwaan te hebben. Hij ging gewoon vol enthousiasme over op het volgende gespreksonderwerp. Diep van binnen moest ik dan ook wel een klein beetje lachen; wie had gedacht dat ik nog voor 28 door zou kunnen?

Dat lachen is mij nu alleen wel een beetje vergaan. Ik ben inmiddels twee keer op date geweest met deze charmante man en hij heeft mij dit weekend uitgenodigd voor een diner bij hem thuis. Hij lijkt oprecht geïnteresseerd én is ook precies de man die ik zoek. Enerzijds is dat natuurlijk geweldig, maar anderzijds merk ik dat de onzekerheid enorm is toegeslagen."

Duivels dilemma

Door mijn eigen leugen weet ik namelijk niet of deze meneer in is voor een relatie met een vrouw van 28 jaar of dat hij mij écht ziet staan. Dat heb ik natuurlijk helemaal aan mezelf te danken, alleen hoe ik het moet oplossen? Ik heb geen idee. Ik weet niet hoe het afloopt als ik opbiecht dat ik al tijdens onze kennismaking tegen hem heb gelogen. 

Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan, zo stom voel ik me nu. Terugdraaien kan ik het echter niet meer, dus ik ga mezelf de komende dagen eens flink beraden hoe ik het tijdens onze volgende date ga aanpakken. Ga ik hem eerlijk vertellen dat ik eigenlijk tien jaar ouder ben of houd ik mijn lippen op elkaar?"