Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Robin Utrecht
Opgebiecht

'Na 3 bevallingen ben ik
wel even klaar met seks'

H

Het seksleven van Nienke (39) is na de derde bevalling volledig ingestort. "Wat mij betreft hoeft het niet zo nodig meer", biecht ze op.

"Ik ben een jaar geleden voor de derde keer moeder geworden. Ik heb onze kinderen vrij kort op elkaar gekregen en ben dus voor mijn gevoel een paar jaar non stop zwanger geweest."

Eerste signalen van misselijkheid

"Dat was een bewuste keuze, ik was ook de jongste niet meer en ik heb mijn man pas op mijn 33ste leren kennen. Ik heb al onze kinderen ook nog eens een half jaar borstvoeding gegeven. Je kunt stellen dat ik nogal druk bezet ben geweest door het moederschap."

"Mijn man en ik zaten nog volop in die eerste verliefdheidsfase toen ik zwanger werd. We hadden vrijwel dagelijks seks en de vonken spatten er vanaf. Maar toen de eerste signalen van misselijkheid zich aandienden, was ik er wel even klaar mee."

In de 'seksstand'

"Ik kwam elke zwangerschap ruim 20 kilo aan, ik voelde me verre van optimaal en vooral verre van sexy. Ik kon het gewoon niet opbrengen om met dat dikke lijf in de 'seksstand' te gaan. En dan zo'n trappelende baby, die je constant voelt: een killer voor mijn libido!"

"Ik ben de kilo's op zich redelijk kwijt nu, maar mijn lijf is veranderd. Ik heb met drie kleine kinderen geen tijd om te sporten, alles is slap en mijn buik is een slagveld van striae." 

Moe

"Mijn man kan wel honderd keer zeggen dat hij me prachtig vindt, maar ik voel me gewoon niet meer zo mooi. Mijn lijf nodigt niet uit om mijn man naakt en met een zwoele blik te verleiden, zeg maar. Ik probeer echt wel die knop om te zetten, maar het lukt me niet. En daarbij ben ik heel moe." 

"Ik werk twee dagen per week en de rest ben ik bezig met de kinderen. Ik geniet daar enorm van, laat daar geen twijfel over bestaan, maar na een dag achter drie kleintjes aanrennen, staar ik 's avonds alleen nog maar apathisch naar de televisie. Als ik niet al op de bank in slaap ben gevallen…"

Minnares

"Seks staat voor mij op een tiende plan. Het boeit me niets, ik heb er geen zin in, het kan me gestolen worden. Daar denkt mijn man anders over. Hij laat wel eens blijken dat hij het mist." 

"Ik begrijp het goed, maar ik vind het wel vervelend om te horen. Het legt een druk op me. Moet ik dan echt nu, in deze hysterisch drukke fase van ons leven, ook nog eens die minnares met enorme seksdrive zijn?" 

Gevoel van weemoed

"Heel af en toe zet ik mezelf ertoe het toch te doen, vooral om weer even van het gezeur af te zijn. Maar ik geniet er nauwelijks van. Terwijl ik mijn man van inspanning in mijn oor hoor hijgen, probeer ik te luisteren of ik geen kind hoor huilen. Hoe niet-spannend is dat?"

"Als ik terugdenk aan onze eerste maanden samen, overvalt me een gevoel van weemoed. Dat was echt heel fijn namelijk. Het is ook zeker niet zo dat ik niet meer verliefd ben, het ligt gewoon aan deze fase in mijn leven."

Slapen, slapen

"Ik vind dat de man - als je nog volop in die eerste jaren van het moederschap zit - best een stapje terug kan doen. Onze tijd komt vast wel weer. Ik wil iedere minuut die ik kan slapen, slapen. De eerste wordt vaak al rond 06.30 uur wakker, dus ochtendseks zit er ook al niet in." 

"We zouden samen eigenlijk een weekendje weg moeten, maar breng maar eens ergens drie kinderen onder. Gelukkig hebben we er geen ruzie over en levert het - nog - geen grote problemen op. Maar ik kan me wel voorstellen dat het geduld van mijn man ergens ophoudt. Mannen blijven mannen, toch?"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook, net als Nienke, iets opbiechten?

Dan kan dat hier!