Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Waarom ben ik een slet als ik van seks geniet?
Foto: Eigen Beeld
Opgebiecht

Hoezo ben ik
een slet?!

I

Ik geniet van seks en schaam me er niet voor. En toch, toch besluit ik om mijn verhaal anoniem te doen. Want het is niet algemeen aanvaard dat een vrouw van seks mag genieten, laat staan erover praten.

Spreek je je openlijk uit over je seksleven, dan valt de halve wereld over je heen. Want een man die vertelt over zijn seksuele avonturen is een hele vent, maar een vrouw wordt neergesabeld als slet, hoer of nog erger. Nou ben ik 45+ en kan het me eerlijk gezegd helemaal niets schelen dat andere mensen een mening over mij en mijn seksleven hebben. Maar ik heb ook twee puberende dochters en zij krijgen direct de negatieve aandacht waar ik ze voor wil behoeden.

Ontplofte whatsapp-groep

‘Want als mama zich als een slet gedraagt, dan zal het wel een dolle boel zijn bij hen thuis’, je hoort het de kortzichtige goegemeente al denken. Er is vervolgens niet zoveel inbeeldingsvermogen voor nodig om de ontplofte whatsapp-groepen of aantijgingen op social media te voorspellen. En dat wil ik voorkomen. Want mijn meiden hebben het al druk genoeg met puber-zijn en hun eigen ontluikende seksualiteit.

Glimlach

Maar het is natuurlijk van de zotte dat vrouwen niet van seks zouden mogen genieten zoals mannen dat wel doen. Ik ben gescheiden, maar kwam uit een normaal monogaam huwelijk. De seks was prima, maar inmiddels weet ik dat het nog veel beter kan. Ik had de afgelopen jaren verschillende bedpartners en sinds een jaar heb ik weer een vaste vriend. Ik verheug me op de weekenden dat ik zonder kinderen met mijn vriend kan zijn. Seks hebben op momenten die door lust ingegeven zijn en daardoor voortdurend met een glimlach rondlopen. Gewoon overdag, stiekem in de tuin, voor het slapengaan, onder de douche.

Enorm genieten 

Het maakt niet uit, ik hou ervan. Maar ik kan er maar beter mijn mond over houden. Want het is al voorgekomen dat een kennis me erop aansprak dat er over mij gepraat werd in de kroeg. Dat ik ‘makkelijk’ zou zijn. Een dergelijke opmerking maakt me eigenlijk razend. Dat ik ‘makkelijk’ zou zijn. Wat is dat? Dat ik makkelijk met een man naar bed zou gaan. En wat dan nog?! Wat is daar in hemelsnaam verkeerd aan? Ik ben volwassen, kies er zelf voor, bedrieg niemand en geniet er ook nog eens enorm van. Behalve dan die keren dat de man er niets van bakt, maar dat is weer een andere discussie.

'Afgelikte boterham'

Ondertussen wil ik dat mijn dochters opgroeien met een positieve seksuele moraal. Dat ook zij kunnen genieten van seks. Seks met iemand die je vertrouwt en van wie je idealiter ook nog houdt, is namelijk fantastisch. Eerlijk gezegd vind ik dat ook zij zelf moeten weten met wie ze seks hebben. Waarom zou een vrouw haar maagdelijkheid bewaren tot ze gaat trouwen? Dat zijn wat mij betreft middeleeuwse principes. Maar ondertussen moeten vrouwen zich anno 2017 nog steeds druk maken dat je door vrij seksueel gedrag het stempel ‘afgelikte boterham’ krijgt. Belachelijk.