Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Sinds ik zwanger ben, wil mijn man
geen seks meer met me'

O

Over een kleine maand ben ik uitgerekend van ons eerste kindje. Ik ben zó blij dat het er bijna op zit. Niet vanwege de zwangerschap, maar vooral vanwege het gebrek aan seksueel contact met mijn man. 

Maandenlang hebben mijn man en ik geen seks met elkaar gehad. Vanaf het moment dat het tweede streepje tevoorschijn kwam op de zwangerschapstest, was het gedaan met de slaapkamerpret. Moest meneer ineens niets meer van seks weten. Wat ik ook deed, ik kon onze hartstochtelijke vrijpartijen, letterlijk, op mijn buik schrijven.

Smoesjes

De eerste weken na de zwangerschapstest hield hij mij aan het lijntje met smoesjes. Hij was moe, had hoofdpijn, geen zin. Je kent het wel. In eerste instantie liet ik het gaan. Maar toen hij, na een maand zonder enige intimiteit, nog steeds de boot afhield, heb ik hem toch maar even gevraagd of er iets aan de hand was. Wat bleek? Mijn zwangerschap was de boosdoener.

Hij vond seks tijdens de zwangerschap geen fijn idee. Wat als er tijdens het vrijen iets mis zou gaan met ons kindje? In het begin vond ik zijn bezorgdheid nog wel schattig, maar geloof me: als je drie maanden geen seksueel contact meer hebt met je partner, is het ineens een héél stuk minder lief. Vooral omdat ik tijdens de zwangerschap zelf juist wordt overspoeld door lustgevoelens.

In de broek

Hoewel ik hem uiteindelijk - met behulp van de verloskundige - heb weten te overtuigen dat seks tijdens de zwangerschap écht geen kwaad kan voor ons ongeboren kindje, is mijn man nog steeds niet overstag gegaan. Sterker nog: sinds het moment dat mijn buik is gaan groeien, moet hij helemaal niets meer van seks weten. Hij kan het gewoon niet. Vindt het een heel raar idee om met mij te vrijen. 

In zijn ogen zijn we tijdens de seks niet meer met z'n tweeën maar met z'n drieën. Het idee dat ons kindje 'erbij' is, vindt hij allesbehalve opwindend. Ik vind het onzin, heb de ene na de andere versierpoging gedaan en ratelde in het begin maar door over vriendinnen die tijdens de zwangerschap ook gewoon de liefde bedreven, maar het heeft niet mogen baten. Meneer houdt 'm resoluut in de broek. 

Einde in zicht

Stiekem hoopte ik dat zijn lustgevoelens wel weer een keer de overhand zouden krijgen, maar dat is niet gebeurd. Buiten een kus of een knuffel heeft hij mij al zo'n acht maanden niets te bieden. Hij ziet mij niet meer als lustobject, maar als de moeder van zijn kind. Dat zal - na de zwangerschap - heus wel weer veranderen, maar nu zit het er gewoon niet in. 

Daar moet ik het mee doen. Ik heb nog een aantal wanhopige pogingen gedaan, maar na tientallen afwijzingen heb ik de handdoek maar in de ring gegooid. Het gaat niet gebeuren. Daarom ben ik blij dat het einde in zicht is. Natuurlijk kan ik niet wachten om ons kindje in de armen te sluiten, maar ik kan ook niet wachten om, na negen hele maanden, weer te vrijen met mijn man. Eindelijk..."

JIJ OP VROUW.nl

Heb jij ook een verhaal dat je (anoniem) met ons wil delen?

Laat dan hier je gegevens achter!

Gerelateerde onderwerpen