Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mijn kind gaat 14 dagen op kamp en ik vind het heerlijk
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Mijn dochter (8) gaat op kamp...
en ik vind het heerlijk!'

V

Veertien dagen is mijn dochter (8) straks op kamp. Veer-tien dagen! Waar de meeste moeders alleen al gruwen bij het idee, vind ik het heerlijk!

351 Dagen per jaar ben ik een topmoeder voor mijn lieve dochter. Geen moeite is mij teveel. We gaan op woensdag naar de dierentuin of speeltuin. In het weekeinde mogen er vriendinnetjes blijven logeren en ik kook wekelijks haar lievelingseten.

Superhecht

Echt mijn leventje draait om haar. We zijn superhecht en ik ben dol op haar. We zijn heel close, vooral ook doordat we met z’n tweetjes zijn. Ze gaat weleens naar haar vader, maar wil daar liever niet slapen, omdat ze niet zo heel goed overweg kan met zijn nieuwe vrouw. Ik vind dat heel jammer, maar forceer haar niet. Heel soms heb ik daardoor echter wel behoefte aan me-time.

Je zou zeggen 'Breng haar naar je moeder', maar dat kan niet. Mijn ouders wonen in het buitenland en ze reizen liever niet vanwege de gezondheid van mijn vader. Dus vind ik het moeilijk om hen zoiets te vragen.

Ex-man

Helaas zie ik ook mijn ex-schoonouders weinig, bijzonder lieve mensen die me goed gesteund hebben toen mijn dochter nog in de luiers lag. Na de scheiding is het contact door toedoen van mijn ex verwaterd; hij had er moeite mee dat ik ze nog zag.

De minimale steun die ik ervaar maakt dat ik er soms naar snak om even géén moeder te zijn. Om weer even 'mezelf' te zijn. Even met mijn vriendinnen een weekeindje weg te gaan. Om weer eens wat te gaan daten. Dus toen ze dit voorjaar door een vriendinnetje gevraagd werd voor een kamp op de Waddeneilanden reageerde ik dan ook enthousiast.  

Kaplaarzen

Gelukkig leek het mijn dochter ook heel leuk. Ik vind haar heel stoer, maar denk niet dat ze het in haar eentje had gedurfd. Dit vriendinnetje is er vorig jaar ook al twee weken geweest en had daar zulke leuke verhalen over. Het is in die familie een traditie om jaarlijks te gaan.

Haar vader ging er zelfs ook al heen en heeft het daar nu nog over! Het klinkt allemaal heel leuk en bijzonder. En nu is het bijna zover. Haar koffer staat gepakt. We hebben kaplaarzen gekocht en een slaapzak. Ze is best wel zenuwachtig en ik ook.

Glaasje wijn

Het weer is niet al te best en ik las dat er code geel op komst is en dat er in Frankrijk kampeerders waren getroffen door de bliksem. Ik geloof ook dat het de bedoeling is dat je geen contact hebt. Je mag niet bellen en hebt dus geen idee hoe het gaat.

Maar als ik alles uit mijn hoofd zet kan ik tegelijkertijd wel juichen bij het idee dat ik straks twee lange weken vrij ben. Zalig!! Om door te werken zonder op de klok te kijken, om weer eens wat oude vriendinnen op te zoeken en eindeloos te beppen met een glaasje wijn en wie weet om weer eens te gaan stappen.

Op de bonnefooi

Maar ik begin met uitslapen in het weekeinde. Tot een uur of 12 in bed liggen. En dan ga ik eens lekker voor me uitstaren of een boek lezen in bed. Even wat lunchen buiten de deur of op de bonnefooi de deur uitlopen en maar zien waar ik terecht kom. Ik weet zeker dat ik haar ga missen en uiteindelijk de dagen aftel tot ze weer terug is. Maar tot die tijd neem ik het er ook van! Ben ik daardoor een slechte moeder?

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets (anoniem) opbiechten?

Dan kan dat hier!

Gerelateerde onderwerpen

Van de partners van VROUW