Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dertiger op de bank
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Ik ben bijna 30
maar heb nog nooit een orgasme gehad'

I

Ik heb het geprobeerd te krijgen, echt. Het lukt niet. Ligt het aan mij? Of ben ik fysiek wellicht niet in staat tot het krijgen van een orgasme?

Er is de laatste tijd veel te doen over het vrouwelijk orgasme. Zo was er een onderzoek waaruit blijkt dat Nederlandse mannen geen enkele moeite hebben met klaarkomen: 95% heeft áltijd een orgasme, bijna twee keer zoveel als vrouwen. Bij de vrouw ligt dat een stuk gecompliceerder, las ik.

Geen voorspel

Ik moet zeggen dat ik het herken. Maar misschien heb ik niet met de goede man een relatie gehad. Er was geen voorspel en de vrijpartij was meestal in eh een ruk voorbij.

Ik heb het gevoel dat ik meer tijd nodig heb, maar durfde daar ook niet over te beginnen. Ik hoor van vriendinnen wel dat hun man meer tijd voor ze neemt en ben daar wel een beetje jaloers op.

Overgewaardeerd

Zelf probeer ik ook wel eens wat, maar tot een orgasme is het nooit gekomen. Ik raak mezelf 'daar' wel eens aan, maar vind het ook een beetje eng en vies en meestal stop ik snel. Soms denk ik wel eens dat seks overgewaardeerd wordt in deze maatschappij.

Ik bedoel ik heb een leuk leven, vriendinnen, een baan en een huis. In het weekeinde ga ik uit eten. Soms naar de film, maar het valt me dan wel weer op dat er vaak vrijscènes in zitten. Dan kijk ik meestal een beetje weg. 

Eenzaam

Moet ik eerst verliefd worden voordat ik een hoogtepunt kan bereiken? Met mijn laatste vriend voelde ik emotioneel ook afstand. Wij waren niet echt een match. Op seksueel noch op emotioneel gebied; ik had het gevoel dat hij zich nooit helemaal aan mij gaf.

Ik merk dat het niet hebben van een seksleven en orgasmes een taboe is. Mijn vriendinnen praten er samenzweerderig over en ik lach dan altijd maar wat mee. Al heb ik het gevoel dat ik er dan niet bijhoor, dat ik de boot mis. Maar ik durf het eigenlijk nooit te benoemen. Ik voel me daarom ook best wel eenzaam.

Gigolo

Ik heb wel eens overwogen om naar een gigolo te stappen, vooral omdat er online werd beweerd dat een bepaalde gigolo een 'orgasmegarantie' geeft.

Maar iets weerhoudt me. Ik ben daar denk ik echt te preuts voor. En het idee dat hij het met zoveel dames heeft gedaan en nog gaat doen windt mij ook niet echt op.

Frigide

Soms vrees ik dat ik frigide ben; ik denk eigenlijk nooit aan seks. Maar het kan ook komen, omdat ik niet weet wat ik mis. Ik nader de 30. Ik denk dat het niet meer gaat gebeuren en iets in mij vindt het wel prima zo. Lekker rustig, geen gedoe. Aan de andere kant ben ik nieuwsgierig aangelegd en zou ik best eens willen ervaren hoe het voelt.

Maar stel dat ik een vriend krijg die zich helemaal geeft, zich enorm uitslooft en het zou nog steeds niet lukken? Ik zou dat dan ook weer heel schaamtevol vinden. Daarom is het misschien maar beter dat ik alleen blijf.  Zo stel ik niemand teleur. En mezelf ook niet. Wel zo veilig.

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een verhaal over jouw (liefdes)leven kwijt?

Dan kan dat hier!