Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte - Jaap Arriens
Opgebiecht

‘Wat doe jij nou?
Ik ben je chef!’

I

In de rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze week vertelt een lezeres over haar blunder tijdens de kerstborrel op haar werk.

‟De kerstborrels van het reclamebureau waar ik net werkte waren berucht. Het kon niet decadent genoeg, hoorde ik van collega’s, en wegens rijkelijk vloeiende drank liepen ze steevast uit de hand.”

‟Dit jaar was het thema Moulin Rouge. Er was een cocktailbar, schaars geklede meisjes serveerden oesters en er werd een paaldansact opgevoerd. De sfeer was, kortom, broeierig.”

Spanning

“En mijn chef zag er, vooral na drie cocktails, woest aantrekkelijk uit. Er hing al vanaf mijn eerste werkdag een bepaalde spanning tussen ons. Ook die avond was hij aldoor in mijn buurt. Toen ik terugkwam van de wc en door de donkere gang wankelde, kwam hij me tegemoet.”

Zoenen

“Het zal de alcohol zijn geweest, maar toen we langs elkaar liepen drukte ik me tegen hem aan en probeerde hem te zoenen.

Ik verwachtte zijn lippen op de mijne, maar in plaats daarvan duwde hij me resoluut van zich af. ‘Wat doe jij nou?!’ siste hij. ‘Ik ben je chef! Je weet toch dat ik getrouwd ben?’

Hij liep door naar de toiletten en liet me totaal verbaasd achter. Ik was in één klap nuchter. Wat had ik gedaan! Ik heb mijn jas gepakt en ben naar de bus gerend.”

Slecht begin

“Het weekend met verplichte familie-etentjes dat volgde, heb ik piekerend doorgebracht. Wat was ik stom geweest. Ook al had hij met me geflirt, ik had nooit het initiatief mogen nemen.

De eerste werkdag erna vertelde mijn chef dat mijn contract niet zou worden verlengd. ‘Ik neem aan dat ik verder niets hoef uit te leggen,’ zei hij bars. Slechter kon ik het nieuwe jaar niet beginnen.”

Gerelateerde onderwerpen