Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw in hangmat
Foto: Lost Horizon Images | Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Die zogenaamde exotische foto's
zijn gewoon op de camping gemaakt'

Redactie VROUW

I

In de rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze week biecht een lezeres op dat ze de vakantieschijn voor haar snobistische vriendinnen ophoudt.

"Ik heb een vriendinnenclub van de middelbare school. We gingen in verschillende steden studeren, maar hielden contact. Een aantal jaren planden we traditiegetrouw een weekje naar de zon. Geweldige dagen! Maar toen kwam de liefde in ons leven en de meeste mannen vonden het op z'n zachtst gezegd minder leuk dat wij de bloemetjes in het buitenland buiten zetten.

Bakkerszoon

Mijn vriendinnen belandden bovendien via hun geliefde in andere kringen dan het dorpse milieu waarin we waren opgegroeid. Ik daarentegen kreeg verkering met de bakkerszoon, op wie ik mijn hele tienertijd een geheime crush had. 

Ondanks dat onze werelden uit elkaar kwamen te liggen, bleven we vriendinnen. Als we zo eens in de drie maanden afspraken, vonden zij het altijd leuk om de laatste dorpsroddels te horen en ik op mijn beurt smulde van hun verhalen over hun jetset-leven. 

Neerkijken

Wat ik alleen vervelend vind, is dat ze me steeds meer het gevoel geven dat ze op mijn leven neerkijken. Mijn man bakt elke dag het heerlijkste brood, maar sluit inderdaad geen belangrijke zakendeals af. En we gaan evenmin op zakenreis naar Dubai, maar naar mijn moeders huisje op de camping. En ik vind dat dus prima…

Maar toen mijn chronisch zieke moeder, die ik al jaren verzorgde, twee jaar geleden overleed, maakte een van mijn vriendinnen een opmerking die bij mij in het verkeerde keelgat schoot. 'O meid, wat naar voor je. Maar nu hoef je tenminste niet meer steeds naar dat armoedige huisje. Kun je eindelijk weer eens echt op vakantie.'

Bounty-eiland

Maar toevallig heb ik dat 'armoedige huisje' wel geërfd. En dat het van mijn moeder is geweest, maakt het voor mij extra waardevol. Het is overigens helemaal niet armoedig maar opgeknapt en van alle gemakken voorzien. Mijn moeder heeft er altijd enorm genoten en ik vind het ook heerlijk op de camping, net als mijn man en dochters. 

Ik was zo perplex door die nare opmerking, dat ik niets kon uitbrengen en mijn vriendinnen maar in de waan liet dat ik het huisje zou verkopen. Voor de grap postte ik de eerstvolgende vakantie op Facebook een zonnige foto, waarop het leek alsof ik op heus een Bounty-eiland zat.

Cocktail

In werkelijkheid waren het gewoon mijn voeten in de hangmat en een zelfgemaakte cocktail in mijn hand. De reacties waren erg grappig: 'Zo, de erfenis aan het opmaken? Gelijk heb je…', 'Ziet er geweldig uit', 'You go girl, je hebt het verdiend!'

Mijn dochters en ik vonden het zo komisch, dat we er mee doorgegaan zijn. Ik maakte foto’s van de bloemen en de vlinders in de campingtuin, van de pizza's in onze eigen pizza-oven, van de zomerse bbq’s met ons gezin tussen de vrolijke lichtslingers, van het zwembad, van het strandje vlakbij de camping, van de prachtige zonsondergangen…

Soms een beetje gefotoshopt of met een filtertje eroverheen waardoor je zou kúnnen denken dat het een exotisch oord betrof. Mijn vriendinnen trapten er met boter en suiker in. Ooit zal ik wel opbiechten dat al die fantastische plaatjes gewoon geschoten zijn op de camping, bij dat 'armoedige huisje' van mijn moeder. En dan hoop ik dat ze nog wat van hun oude gevoel voor humor hebben om er de lol van in te zien..."

Jij op VROUWl.nl

Heb jij ook iets - al dan niet anoniem - op te biechten?

Dan kan dat hier...

Gerelateerde onderwerpen