Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opgebiecht

‘De man van mijn beste vriendin ging vreemd,
moet ik het haar vertellen?’

R

Ruim zeven jaar geleden leerde ik Boris kennen, het was vriendschap op het eerste gezicht. Hij was mijn nieuwe collega op de sales-afdeling bij de uitgeverij waar ik werkte. We moesten samen een project oppakken en zaten veel in de auto. Altijd hadden we veel lol, maar ook goede gesprekken. Het kwam regelmatig voor dat we na het werk nog wat gingen drinken of eten en vaak haakte Jenny, zijn vriendin, aan als we weer ergens zaten te borrelen.

Jenny en ik konden het meteen goed vinden. We hadden veel dezelfde interesses en allebei een hekel aan onze dikke billen, dus besloten we twee keer per week samen te gaan sporten. Zo had ik er in korte tijd twee nieuwe beste vrienden bij, die ik allebei erg graag zag. Boris en Jenny waren heel gastvrij en als ik na een avondje borrelen bij hen wilde crashen, kon dat altijd.

Geluk compleet

Ik was dan ook door het dolle heen toen Boris op zijn knie ging voor Jenny en hij mij vroeg als zijn getuige. De bruiloft was een knalfeest en ik heb twee mensen nog nooit zo happy gezien samen. Nog geen jaar later beviel Jenny van een prachtige zoon en hun geluk was compleet toen twee jaar later daar nog een dochter op volgde.

Geen vuiltje aan de lucht

Ondanks dat we niet meer zo vaak gingen borrelen en feesten, zag ik Boris en Jenny nog vaak. Voornamelijk bij hen thuis. Ze waren vermoeider en zaten soms wat te bekvechten aan tafel over de kinderen, of voerden een strijd over het naar bed brengen. Maar ook altijd zag ik ze nog knuffelen en kussen en dus dacht ik: geen vuiltje aan de lucht.

In bed beland

Tot afgelopen kerst. Boris deed raar en was afwezig, hij was ook opeens weer gaan roken nadat hij al vijf jaar gestopt was. Tijdens een van zijn rookpauzes ben ik bij hem gaan staan en kwam het hoge woord eruit.

Na een van de personeelsfeestjes van de uitgeverij waar ik inmiddels niet meer werk, is hij nog doorgezakt met een vrouwelijke collega. Uiteindelijk is hij dronken bij die collega in bed beland en hebben ze een wilde nacht gehad.

Mijn bloed kookte

Mijn mond viel open. Boris en Jenny leken zo gelukkig met hun huwelijk en kinderen en nu lag hij in bed met een of andere collega? Ik voelde mijn bloed koken en wilde eigenlijk tegen hem schreeuwen: ‘Hoe kun je Jenny zoiets aandoen?’

Ik vroeg hem of hij het haar al had verteld, maar dat was niet zo. Ik kon hem niet meer aankijken en ben naar binnen gegaan. Tegen Jenny zei ik dat ik het nagerecht zou skippen, omdat ik me niet zo lekker voelde. Ik ben snel naar huis gegaan. Ik wist gewoon niet hoe ik me moest gedragen tegenover mijn vrienden.

Verrader

Inmiddels zijn we bijna een maand verder en heb ik Jenny en Boris sinds de kerst niet meer gezien. Iedere keer als Jenny appt of belt om af te spreken, antwoord ik dat ik te druk, ziek of moe ben. Ik voel me zo’n verrader, omdat ik weet wat Boris haar heeft geflikt. 

Boris heb ik een aantal keren gesproken. Hij voelt zich rot over wat hij heeft gedaan, maar spreekt de betreffende collega nog regelmatig. Jenny wil hij niet vertellen wat er is gebeurd, omdat hij bang is dat dat hem zijn huwelijk zal kosten.

Huwelijk kapot maken?                                             

Elke keer als ik op social media een happy post van Jenny en Boris voorbij zie komen, voel ik walging voor Boris en wil ik het liefst aan Jenny vertellen wat hij gedaan heeft. Maar ik wil hun huwelijk niet kapot maken en ik wil haar ook niet verdrietig zien.

Ik ben kwaad op Boris en voel me vreselijk tegenover Jenny, maar ik weet gewoon even niet zo goed wat ik moet doen. Hopelijk slijt mijn boosheid met de tijd en kan ik weer terug naar onze vriendschap zoals die was.

Gerelateerde onderwerpen