Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw in skipak
Foto: Camera Press Ltd | Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Ik heb slapeloze nachten
van onze skivakantie'

I

In de rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze keer biecht een lezeres op dat ze niet zo sportief is als ze lijkt.

"Mijn vriend en ik ontmoetten elkaar vorig jaar tijdens de halve marathon in Rotterdam. Ik was gaan hardlopen om af te vallen en dat ging zo goed dat ik uiteindelijk 21 kilometer kon rennen. En toen kwam ik hem tegen.

Niet sportief

Sportief en afgetraind. Hij let - net als ik - heel erg op zijn voeding en gaat minstens vier keer per week naar de sportschool. Hij vertelde dat hij een hekel heeft aan dikke mensen en dat zijn ex zich nooit kon beheersen.

Ik durfde hem niet te vertellen dat ik ook mijn leven lang te zwaar ben geweest en dat ik vroeger altijd als laatste werd gekozen met gym. Want ik ben dus van mezelf helemaal niet sportief; ik ben niet lenig en eigenlijk een beetje bang voor de bal.

Tenger

Maar goed, op een gegeven moment was ik mijn dikke lijf zat en ben ik gaan afvallen. En door een combinatie van lijnen en hardlopen werd ik dus voor het eerst van mijn leven slank. Mijn vriend weet dat niet; die denkt dat ik mijn hele leven al zo tenger ben geweest.

Nu heeft mijn vriend me uitgenodigd om met hem en zijn vrienden op wintersport te gaan. Hij heeft vrienden die hij al sinds zijn jeugd kent en met wie hij nog steeds elke zondag voetbalt. Inmiddels zijn die vrienden allemaal gesetteld en hebben sommigen al kinderen. Ze hebben met een aantal stellen een huis in Oostenrijk gehuurd.

Skiklas

'Natuurlijk ga jij ook mee!' riep iedereen enthousiast. En toen ik bekende dat ik nog nooit had geskied, zag nog steeds niemand een probleem. Als ik in een skiklas zou gaan of een privéleraar zou nemen, zou ik het zó onder de knie hebben. 

We hebben deze vakantie in oktober geboekt en toen zag ik nog geen problemen, of beter gezegd: wilde ik het nog niet zien. Maar inmiddels heb ik buikpijn van angst. Want ik ben - in het geheim - een paar keer gaan oefenen op een kunstskibaan en dat was geen succes. 

Après-ski

Ik vond het doodeng en viel constant. Ik ben heel erg bang dat het in Oostenrijk net zo zal gaan. Dat ik de slechtste van het klasje ben en amper van de berg af durf. Dat ik iets breek of erger. Dat iedereen van de vriendengroep me uitlacht en dat mijn lover zich kapot schaamt voor me.

Het enige wat me leuk lijkt is de après-ski maar daar houdt mijn vriend dan weer niet van. Die verheugt zich vooral op de moeilijke afdalingen. "Ik kan niet wachten tot ik met jou van de berg afsuis' zegt hij dan. Of: 'Ik denk dat je de zwarte piste fantastisch zult vinden!' En dan zeg ik maar niets.

Zware griep

Nu weet ik niet wat ik moet doen. Moet ik een zware griep veinzen waardoor ik niet mee kan op wintersport? Moet ik gewoon in die skiklas en kijken waar het schip strandt? Of moet ik eerlijk bekennen dat het me doodeng lijkt om te skiën?

Ik kan er niet van slapen. Had ik hem maar nooit in de waan gelaten dat ik zo'n sportieve vriendin ben. Want zo zie je maar: eerlijkheid duurt duidelijk toch het langst…"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook iets - al dan niet anoniem - op te biechten?

Dan kan dat hier...

Gerelateerde onderwerpen