Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Marcel Krijgsman
Opgebiecht

'Carnaval leverde me
een soa op!'

E

Een lezeres biecht op hoe ze een nare souvenir overhield aan het vieren van Carnaval in Oeteldonk.

Nadat ook onze jongste zoon ging studeren en in Nijmegen op kamers ging, bleven mijn man en ik met z’n tweetjes achter. Ik droomde van leuke dingen doen en veel reizen, maar mijn echtgenoot had helaas heel andere plannen: hij verliet mij voor zijn assistente met wie hij al 2 jaar een verhouding bleek te hebben. Dat was een heel verdrietige tijd. Ik moest verhuizen en voelde me oud en afgedankt.

 

Verpleegsterspakjes

Mijn vriendinnen probeerden me over te halen om een Tinder-account te nemen, maar dat zag ik niet zitten. Ik was nog helemaal niet toe aan een nieuwe relatie. Maar carnaval vieren, dát leek me wel leuk. Dus gingen we vorig jaar met vijf dames in verpleegsterspakjes naar Den Bosch, tijdens Carnaval tot ‘Oeteldonk’ omgedoopt.

En daar ontmoette ik Bert, een stoere politieagent uit Den Bosch zelf. Ik danste de hele avond met hem en toen hij me aan het eind van de avond na een heleboel biertjes mee naar huis vroeg, sprong ik als vanzelfsprekend naast hem in een taxi. De hele nacht vreeën we de sterren van de hemel. Het was lang geleden dat ik zulke goede seks had en dat iemand me alle hoeken van de kamer liet zien. Wauw, ik wilde wel vaker het bed delen met zo’n stoere politieman!

Eén smerige bende

Helaas zag de wereld er de volgende ochtend anders uit. Bert was in het dagelijks leven geen politieagent, maar leraar aardrijkskunde. Zijn huis was één smerige bende, er was in geen dagen afgewassen, je kon niet door de ramen kijken en ik betwijfelde of Bert überhaupt een stofzuiger in huis had. Ik maakte dus dat ik wegkwam; ik had geen behoefte om Bert beter te leren kennen. Maar goed, het was een leuk avontuur geweest waar ik met mijn vriendinnen nog lang over heb nagepraat en veel om heb gelachen. Eindelijk was ik een beetje over mijn ex heen!

Ik was Bert al bijna vergeten en zat inmiddels toch op Tinder toen ik steeds meer last van mijn blaas kreeg. Ik liet mijn urine nakijken maar er was geen ontsteking te bekennen. Toch verdwenen mijn klachten niet. Maar pas toen mijn huisarts vroeg of ik geen soa had, ging er een belletje rinkelen. Getverdemme. Ik zou toch niet van die ene nacht met die Bert… Maar helaas. Ik bleek chlamydia te hebben. Op mijn 48e!

Vertellen

Volgens mijn huisarts dus wel van die ene nacht. Hij zei ook dat geslachtsziekten steeds vaker voorkomen onder 40-plussers omdat condooms massaal worden vergeten. En ik moest toegeven dat ik er in het heetst van de strijd ook niet aan had gedacht. Het ergste was nog wel dat ik dus die Bert moest opzoeken via Facebook om hem te vertellen wat er aan de hand was. Die was blij om iets van me te horen, maar toen moest ik hem naast dit nare nieuws óók nog vertellen dat ik verder niets met hem wilde. Pfff.

Dit jaar ga ik weer carnavallen met mijn vriendinnen. We gaan veiligheidshalve naar Maastricht. En hoewel ik helemaal niks van plan ben, zit er een groot pak condooms in mijn tas. Want een soa? Die wil ik nooit meer!

Gerelateerde onderwerpen