Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Sabine Joosten
Opgebiecht

'Ik heb mijn vriend verboden
ooit nog carnaval te vieren'

D

Deze lezeres vertelt hoe haar vriend de mist inging tijdens carnaval. Ze vergaf hem maar hem echt vertrouwen doet ze hem niet meer.

Mijn vriend en ik wonen al acht jaar samen, maar ik heb het altijd volkomen normaal gevonden dat we ook ieder ons eigen leven leiden. Ik ga regelmatig met een vriendin shoppen in een buitenlandse stad en mijn vriend heeft dankzij de hockeyclub een grote vriendenkring waarmee hij allerlei dingen onderneemt.

Oeteldonk

Zo ging hij tot vorig jaar altijd carnaval vieren in 'Oeteldonk', want hij komt uit Den Bosch. Ik ben één keer mee geweest, maar ben nou eenmaal een echte Noord-Hollandse en vind er geen klap aan. Laat mij maar naar de kermis gaan, daar geniet ik veel meer van.

Ik weet dat er veel mensen 'los' gaan met carnaval en ik was ook wel eens bang dat mijn vriend met iemand anders zou zoenen, maar ik dacht nooit dat er meer zou kunnen gebeuren. Hij was namelijk altijd heel fel tegen vreemdgaan en zei vaak dat ik meteen mijn koffers kon pakken als ik ooit met een andere vent naar bed zou gaan.

Soa-test

Toen mijn vriend vorig jaar thuiskwam van carnaval merkte ik niets bijzonders aan hem. Ik legde dan ook geen enkel verband tussen zijn festiviteiten en het feit dat ik na een paar weken vage klachten kreeg, zoals afscheiding en pijn in mijn onderbuik.

Mijn huisarts dacht eerst nog aan een schimmelinfectie, maar toen geen enkel medicijn hielp, stond ze erop dat ik een soa-test liet doen. Ik vond het belachelijk, want ik had me al laten testen voordat we gingen samenwonen en toen was er niets aan de hand. Dus waarom een test? Wij gingen allebei niet vreemd. Toch?

Chlamydia

Dus wel. Ik bleek chlamydia te hebben, een carnavalssouveniertje van mijn vriend die met een onbekende vrouw in haar hotelkamer was beland! Nee, ze hadden allebei geen condooms bij zich, maar ze zag er 'schoon' uit.

Ik was rázend! Niet alleen vanwege het feit dat hij me had bedrogen, maar ook omdat hij me een ziekte had gegeven die mijn vruchtbaarheid kan schaden. En dat terwijl we binnenkort aan kinderen wilden beginnen!

Op de bank

Mijn vriend is werkelijk door het stof gegaan om onze relatie te redden. Hij had heel veel spijt, was erg dronken geweest en beloofde keer op keer dat hij het nooit meer zou doen. Ik heb het hem dan ook inmiddels vergeven. Maar vergeten zal ik het nooit. Mijn vertrouwen in hem is voorgoed weg.

Ons seksleven is minder spannend en leuk, omdat ik dan hem met die andere vrouw voor me zie. En dan vind ik hem vies. Toch blijf ik bij hem, want desondanks houd ik van hem. Ik hoop dat het weer helemaal goed komt tussen ons en ik snel zwanger raak. Volgens de huisarts was ik er nog op tijd bij.

En carnaval? Dat zit er helaas voor hem niet in dit jaar. Dit weekend blijft-ie lekker bij mij op de bank zitten. Zelf vindt hij dat wel jammer, maar ik heb geen medelijden met hem!"