Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw met potlood en papier
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Uitgerekend tijdens het gesprek
gingen mijn pubers tekeer in de gezinsapp'

B

Bloedzenuwachtig, even verstrooid, domme pech - een droombaan is zó verspeeld (zeker als je niet komt opdagen)...

"Ik solliciteerde per filmpje naar een baan als beveiliger. En prees mijn competenties als 'waakzaam, alert, snel anticiperend' aan. Ik heb het drie keer afgekeken, heel geconcentreerd, of ik toch een beetje serieus overkwam, en toen verstuurd met mijn CV, zoals gevraagd.

Toen ik het 's avonds aan mijn man liet zien, zag ik pas dat in een hoekje van het beeld de kat behendig vier plakken ham uit een bakje vleeswaren jatte en die met smaak opat. Deze waakzame en alerte vrouw heeft de baan niet gekregen. Wel érg gelachen."

Fidan (39)

Zitzakken

"Het was misschien niet zo tactisch van me om in het gesprek meteen te zeggen dat agile gewoon flexibel betekent. En scrummen meteen af te kraken als een hype. Ik weet ook niet waarom ik dat deed, ik werd narrig van de hipster tegenover me, met zijn mannenknot en zijn moeilijke bril. En ook wel een beetje van het feit dat het gesprek op twee zitzakken plaatsvond."

Bianca (51)

Ping!

"Ik was vergeten mijn telefoon uit te zetten en uitgerekend tijdens het gesprek gingen mijn pubers als gekken tekeer in de gezinsapp. Mijn tas ontplofte bijna. En ik kon zo snel de knop niet vinden om 'm uit te zetten. Mijn: 'Ik kan snel schakelen' (ping ping ping!) en (ping!) 'Ik ben heel georganiseerd' (ping ping!) kwamen niet erg geloofwaardig (ping!) over."

Sjoukje (49)

Lees nog meer sollicitatieblunders in VROUW Magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Gerelateerde onderwerpen