Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Peter Hilz
Opgebiecht

'Geen 'nee' kunnen zeggen
kost me honderden euro's per maand'

I

In de rubriek Opgebiecht kunnen lezeressen - anoniem - hun verhaal doen. Deze week biecht een vrouw op dat het haar maar niet lukt om 'nee' te zeggen en dat dat haar flink wat geld kost. 'Mijn dochter heeft me inmiddels bij het Bel-me-niet Register aangemeld, dus ik hoop dat ik nu niet meer zo vaak gebeld zal worden.'

"Komt er een collectant van de Hartstichting of ander goed doel bij mij aan de deur, dan duik ik het liefst achter de bank. Ik kan namelijk zo slecht ‘nee’ zeggen. Die types hebben altijd een zielig verhaal en ik heb ook vaak medelijden met zo’n meisje of jongen die zo overtuigend over het goede doel staat te vertellen.

Abonnement

En dus ik maak maandelijks honderden euro's over naar het WNF en het KWF, naar Oxfam Novib én naar Unicef. Daarnaast heb ik abonnementen op de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij en sinds kort krijg ik maandelijks 24 condooms thuisgestuurd. Ook tegen deze verkoper kon ik geen 'nee' zeggen. En ach, misschien waren die condooms best handig voor mijn kinderen.

Zelf heb ik namelijk niet eens een vriend! Maar mijn kinderen van 21 en 24 zijn helemaal niet zo druk op seksueel gebied dus ik heb inmiddels een aardig voorraadje liggen. En het erge is dat ik er nog een half jaar aan vastzit omdat ik het introductieabonnement genomen heb.

Bel-me-niet

Ik weet niet hoe het komt dat ik voortdurend instem met verkopers die me van alles willen aansmeren. Mijn dochter heeft me inmiddels aangemeld bij het Bel-me-niet Register, dus ik hoop dat ik nu niet meer zo vaak gebeld zal worden. Want ze wisten me de afgelopen jaren wel érg vaak te vinden.

Deze week las ik in de krant dat er een heleboel mensen zijn die zich allerlei abonnementen laten aansmeren, dus ik ben niet de enige. Maar omdat het maandelijkse bedrag inmiddels zo hoog is opgelopen, heb ik samen met mijn dochter een aantal partijen schriftelijk benaderd met het bericht dat ik de overeenkomst wil beëindigen.

Postcode Loterij

De enige die ik nog wil aanhouden, is de Postcode Loterij. Het zou toch wel heel zuur zijn als de buren wel winnen en ik - na tien jaar abonnee te zijn geweest - naast de pot pies, mocht de jackpot ooit in onze wijk vallen.

Wat ik trouwens ook zo vervelend vind zijn die energiejongens die aan de deur komen. Ik ben nu al een paar keer van energieleverancier gewisseld, maar uiteindelijk kom ik toch weer gewoon op hetzelfde maandbedrag uit. Hoe bieden andere mensen weerstand tegen al die opdringerige verkopers? Ik vind het maar moeilijk...

Jij op VROUW

Wil jij ook iets opbiechten? Dat kan!

Jij op VROUW