Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Dermot Conlan
Opgebiecht

'Ik heb een seksloze relatie en nee,
ik ben geen frigide trut'

T

Toen Saskia Noort aankondigde een boek te gaan schrijven over een jaar zonder seks, was ik blij verrast. Haar uitspraak bleek een grap te zijn, maar zo'n boek zou ik met gemak kunnen schrijven. Mijn man en ik hebben bijna nooit seks. 

"Zo'n boek over een seksloos leven is voor mij een stuk herkenbaarder dan het verhaal van Heleen van Royen, die - om haar seksdagboek te kunnen schrijven - een jaar lang iedere dag met haar toyboy het bed indook. Zo'n boek wil ik niet eens lezen, ik vind het belachelijk. 

Frigide

En eigenlijk denk ik dat die Van Royen gewoon exhibitionistisch en seksverslaafd is, maar daar hoor je dan weer nooit wat over. Ik ken in ieder geval niemand die het elke dag doet. Je moet er toch ook niet aan denken, zeg! Seks wordt zó overschat... Ik doe het zelf ook periodes minstens een jaar niet en dat bevalt mij prima!

Ik heb echt geen saai en eenzaam bestaan en ik ben echt geen onknappe frigide trut; integendeel. Mijn man en ik hebben een leuk en druk leven met werk en opgroeiende kinderen. We houden echt heel erg veel van elkaar, maar we zijn allebei niet zo seksgericht. Een nachtzoenen, lekker knuffelen en kroelen... Dat is het wel het zo’n beetje. Sorry Heleen!

Seksloosheid

Zo kan het het zijn dat er zo maar een jaar voorbij gaat zonder dat we seks hebben en zonder dat we het ook maar een klein beetje missen. En ik denk dat er honderden, wat zeg ik, duizenden Nederlandse mensen zijn zoals ik. 

We doen gewichtig over seks en kennen er een grote waarde aan toe, terwijl het eigenlijk maar een hoop gedoe is. Ik denk dat de meeste stellen die langer bij elkaar zijn heus niet meer elke week of maand in de gordijnen hangen. Waarom zou je ook als je lekker naast elkaar kunt liggen met een kopje thee en een boek?

Seksdrive

Onze seksdrive is dan misschien bovengemiddeld laag, maar ik hoor om me heen van meer vriendinnen dat het zo gaat. Eentje houdt zichzelf slapend als haar man iets wil. Gelukkig dringt mijn man nooit aan, dat zou ik dan wel lastig vinden.

Ik wil hem ook niet in de kou laten staan. Maar we hebben het er wel eens over en hij geeft aan dat hij prima tevreden is met onze relatie én met ons seksleven. Het komt er heus wel weer eens van. Misschien als we in het najaar voor het eerst zonder onze bijna volwassen kinderen op reis gaan. 

Attentie

Het is niet iets wat we plannen. Meestal gebeurt ‘het’ gewoon spontaan. Vaak zijn we echter druk, of moe. En dan is er zomaar weer een jaar voorbij. Het lijkt ook wel of je eraan went.

In het begin deden we het wat vaker, maar de frequentie nam na de komst van de kinderen af. We genieten allebei liever op een andere manier van elkaar. Met een goed gesprek, een compliment of een attentie. Wat is daar eigenlijk mis mee? Ik ben dolblij met mijn seksloze bestaan!"

Jij op VROUW

Heb jij ook iets op te biechten? Dat kan!

Jij op VROUW

Gerelateerde onderwerpen