Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse hoogte - eyeEm Mobile GmbH
Opgebiecht

'Het is mijn missie om mijn
kleinkind te beschermen'

I

In deze rubriek kunt u anoniem uw geheim delen. Deze keer biecht een lezeres op dat ze haar kleinkind wil beschermen tegen huiselijk geweld. "Mijn dochter is slachtoffer van huiselijk geweld en als beloning wordt de dader van dit geweld, extra munitie in handen gegeven."

“Mijn jongste dochter heeft een kortstondige relatie gehad, gekenmerkt door lichamelijke en emotionele mishandeling. Ze raakte zwanger en al snel daarna escaleerde de situatie zo, dat ze voor de veiligheid van haar kindje en zichzelf besloot hem te verlaten. Zijn reactie: ‘Je waagt het niet om bij me weg te gaan, want dan maak ik je kapot!’ En dat is zijn missie geworden.  

Te vroeg geboren

Vanaf dat moment stond haar leven in het teken van stalking, dreigementen, stress en angst. Haar prachtige kindje, mijn kleinkind (nu 2), werd door de stress een maand te vroeg geboren. Deze zogenaamde vader heeft gedreigd mijn kleinkind te ontvoeren, en hij gelooft in een harde opvoeding. Hij zou immers ook niets aan een pak slaag hebben overgehouden... 

Ondanks alles heeft mijn dochter getracht mee te werken aan een aantal bezoeken. Die zijn al snel gestaakt, omdat het te bedreigend en traumatisch was. Mijn dochter kan echt niet meewerken aan gedwongen omgang. Ze zou dan in een onmogelijk psychische spagaat terechtkomen, en dat zal ten koste gaan van haar kindje. 

Kindermishandeling

Er wordt door zijn advocaat gezegd dat mijn dochter zich schuldig maakt aan de zwaarste vorm van kindermishandeling. Tot deze kwalijke uitspraak kwam zij na een gesprek met de biologische vader. Een uitspraak die riekt naar laster en smaad, en die is gedaan na een gesprek met iemand die er groot belang bij heeft om in de slachtofferrol te zitten. 

Gezag en omgang geven aan een man die de moeder heeft getraumatiseerd, die het zijn missie heeft gemaakt om de moeder emotioneel met de grond gelijk te maken, iemand met wie geen communicatie meer mogelijk is, is dat werkelijk in het bestwil handelen van mijn kleinkind? Kan iemand mij uitleggen hoe dit dan ingevuld zou moeten worden? 

Gijzeling van een peuter

Ik kan in elk geval met zekerheid zeggen dat mijn kleinkind hier de dupe van wordt en ik zie het als mijn missie om mijn die kleine veilig te houden. Om de liefdevolle, stabiele en veilige leefomgeving te bewaken en mijn kleinkind en dochter te beschermen tegen iedereen die hen bedreigt, intimideert of er op uit is de band te beschadigen.

Want geloof me, daar zijn ze op uit. Gijzeling van een peuter om omgang af te dwingen... Omgang met een man die de stressor is in het leven van de moeder. Soms is omgang en gedeeld gezag gewoon niet mogelijk, en dit is zo’n situatie. 

Extra munitie

De verwekker doet alles om zijn gelijk te halen. Dat hij daarbij de moeder van zijn kind nog verder traumatiseert, en het kind gebruikt als inzet, schijnt allemaal te kunnen. Er ligt een aangifte tegen deze man, en die aangifte is gedaan met een reden, niet omdat het zo’n liefdevolle, respectvolle man is.

Ons leven wordt al bijna twee jaar overschaduwd door rechtszaken, dreigementen, stalking, dwangsommen, deurwaarders. Mijn dochter is slachtoffer van huiselijk geweld en als beloning wordt de dader van dit geweld, extra munitie in handen gegeven.

Niet acceptabel

Door hem omgang en gezag te geven, kan hij nu legaal controle en macht blijven uitoefenen over mijn dochter en krijgt zij levenslang. Hoe kan zij een verdere toekomst met haar kindje opbouwen? Is het zo dat de heilige band tussen moeder en kind in dit land geen enkele betekenis meer heeft?

Dat het geoorloofd is om deze band voor altijd te beschadigen, alleen voor het afdwingen van omgang? Dat een kind dus levenslang beschadigd raakt, getraumatiseerd wordt? Waar in onze wet staat het dat dit oké is? Deze oma vindt dat in elk geval niet acceptabel!”

Jij op VROUW

Wil jij ook anoniem iets opbiechten?

Dat kan hier!