Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Barbie kijkt in de spiegel
Foto: Hollandse Hoogte
Opgebiecht

'Mijn hartsvriendin
lijkt steeds meer op een barbiepop!'

I

In deze rubriek kun je anoniem jouw geheim delen. Deze week vertelt een lezeres hoe haar vriendin een barbiepop van zichzelf laat maken.

"Mijn vriendin en ik kennen elkaar vanaf de eerste klas van de middelbare school. Twee schuchtere brugpiepers, die elkaar vonden in hun liefde voor boybands. We hebben samen wat afgezwijmeld elke keer als de Hitkrant op de mat viel. Helaas was door de boyband-fase haar smaak wat vriendjes betreft ronduit slecht en ze is uiteindelijk zelfs met een foute man getrouwd. 

Jaloers

Hij is best leuk om te zien en heeft een gespierd lijf, maar hij is zo onbehouwen! Wijselijk heb ik me altijd op de vlakte gehouden. 'Op een dag zal ze inzien dat deze patser niet bij haar past', dacht ik. Maar op de een of andere manier vindt mijn vriendin dat rauwe machorandje van hem woest aantrekkelijk.

Zo aantrekkelijk dat ze het nu al twaalf jaar met hem uithoudt en twee kinderen met hem heeft gekregen. Ook al heeft mijn man inmiddels een kale knikker en een beginnende bierbuik, jaloers op haar ben ik zeker niet.

Anders

Ik spreek altijd af met mijn vriendin als hij niet in de buurt is. Dan maken we vriendinnen-uitjes: lekker shoppen, naar de sauna, af en toe een citytripje… Zo houden we onze vriendschap al jaren in stand. 

Maar tijdens onze laatste citytrip vond ik haar een stuk minder vrolijk. En ze zag er ook anders uit. Ik vroeg wat er aan de hand was. Eerst ontkende ze dat er iets was. Ze weet het aan het feit dat ze slecht sliep, het druk had op haar werk en met de kinderen…

Affaire

’s Avonds kwam, na een paar wijntjes en op de hotelkamer, het hoge woord eruit: ze had ontdekt dat haar man een affaire had, met een jongere vrouw. Als reden had hij aangegeven dat hij mijn vriendin niet meer 'zo'n lekker wijf' vond. De bruut!

Ze snikte dat hij heeft beloofd dat hij ermee zal stoppen, onder de voorwaarde dat zij meer aan haar uiterlijk gaat doen. Hij deed dat tenslotte ook, want dat hij vijf keer per week in de sportschool zat, deed hij heus niet alleen voor zichzelf, maar ook om aantrekkelijk te blijven voor haar…"

Onzeker

Hoe vind je zo’n vent! Hij gaat vreemd en weet het zo te draaien dat zíj zich daarover schuldig voelt. Ineens begreep ik waarom ze al die kledingwinkels in wilde. En waarom ze steeds vroeg of bepaalde kleding haar niet te dik en/of oud maakte. Zo kende ik haar helemaal niet! Ze was nooit zo met haar uiterlijk bezig geweest, dat vond ik juist zo leuk aan haar.

Nu leek ze wel een onzekere puber. Plots wist ik ook wat ik voor vreemds aan haar had gezien: ze had botox en fillers laten inspuiten! Haar voorhoofd was inderdaad gladder, maar knapper vond ik haar niet. Dat zei ik natuurlijk niet tegen haar, want ze was al zo verdrietig.

Complex

Het enige wat ik kon doen, was zeggen dat ze een hartstikke leuke vrouw is en dat ze zich door hem zeker geen complex moet laten aanpraten. Het heeft helaas niet geholpen… Want toen we laatst weer hadden afgesproken, herkende ik haar amper meer.

Haar prachtige van nature donkere haar was ineens blond en haar lippen stonden strak van de fillers. Hij vond het prachtig zei ze, was weer helemaal verliefd op haar. Maar ik kon alleen maar onthutst naar haar kijken. Mijn leuke, spontane hartsvriendin was veranderd in een barbiepop. En dat allemaal om haar man te pleasen.

Moet ik dit nu allemaal maar met lede ogen aanzien of moet ik haar keihard wakker schudden? Want het is volgens mij een kwestie van tijd, voordat hij haar verlaat. En daar kan ze dan niet eens meer om fronsen…"

Jij op VROUW.nl

Zit er in jouw pen ook een Opgebiecht?

Schrijf 'm dan hier!