Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH
Opgebiecht

Karin was getrouwd maar
werd opnieuw verliefd op haar jeugdliefde

I

In deze rubriek kun je anoniem je geheim delen. Karin* (42) vertelt hoe ze 29 jaar nadat ze haar jeugdliefde uit het oog verloor opnieuw in vuur en vlam stond toen ze hem (44) weer zag. Inmiddels waren ze allebei getrouwd. 

''Ik was 13 en hij was 16 jaar, we waren jong en leerden elkaar zoenen. Na drie maanden moest ik het noodgedwongen uitmaken van mijn ouders omdat hij niet uit hetzelfde milieu kwam als ik. Ik was er ziek van. Ik kon hem niet loslaten, maar ik moest door. Hij was woedend toen ik het uit maakte. Hij kon me niet meer luchten of zien ondanks dat ik nog steeds bevriend was met zijn zusje waar ik bij in de klas zat. We lieten elkaar uiteindelijk los en hadden jaren geen contact meer.

Gesetteld

Ik maakte een hoop mee qua relaties en deed alles wat God verboden had. Uiteindelijk ben ik gesetteld met een lieve man toen ik 19 jaar was, we kregen drie mooie kinderen. Maar mijn jeugdliefde bleef in mijn gedachten. Iedere paar weken vroeg ik me af wat hij aan het doen zou zijn, of hij ook getrouwd was en kinderen had en hoe hij er nu uit zou zien of wat voor werk hij zou doen.

Ik mijmerde terug naar de tijd dat hij me uit de les haalde omdat hij gewoon even bij me wilde zijn, de leerkracht in verbazing achterlatend in de klas. Onze eerste zoen, ons gepruts toen. Hoe zou het nu zijn om met hem te zoenen, zou ik me weer zo voelen als ik hem ooit weer tegen zou komen? Zou ik flauwvallen als hij ineens voor me zou staan of zou het me helemaal niks doen?

Spugen van verliefdheid

Tot 15 april. Ineens had ik een berichtje van hem. Hi, hoi ben jij niet die en die en heb je niet daar en daar gewoond? Zes dagen heb ik er over gedaan om terug te reageren, zes dagen waarin alle emoties naar boven kwamen. Van woede naar mijn ouders, maar ook naar hem, naar verdriet en teleurstelling. Van naar dat hij, toen hij jong was, niet mans genoeg was om tegen mijn ouders in te gaan. Van verdriet om het gemis wat ik 29 jaar gevoeld heb tot kriebels, vlinders en bijna spugen van verliefdheid. Na zes dagen heb ik toch de moed bij elkaar geraapt en hem een bericht terug gestuurd. Gewoon platonisch: Hahaha wat leuk dat jij me bericht. 

Van binnen ging ik bijna dood, maar dat mocht de pret niet drukken. Langzaam aan werd ons wel duidelijk dat dit geen bevlieging was. Alle twee getrouwd met de verkeerde persoon, alsof we gewoon genoegen hadden genomen met hetgeen we aangeboden kregen op dat moment omdat we elkaar niet meer konden vinden. Niet dat onze partners dit verdienen want het zijn lieve en goede mensen. Maar de liefde die loskwam toen we elkaar na een week zagen op een bekend plekje hier in de buurt, was voor beiden zo overweldigend dat we wisten dat het fout zou gaan.

Vreemdgaan

Hij biechtte op dat er maar één vrouw was waarmee hij ooit vreemd zou kunnen gaan. Ik keek hem aan en hij zei: ''Dat ben jij.'' Ik antwoordde: ''Maar dat kan niet, we zijn getrouwd en hebben een gezin.'' Het gebeurde wel, in alle hevigheid werd onze liefde naar elkaar blootgesteld en we konden vechten wat we wilden, maar er was geen houden aan.

Onze eerste keer was net zoals toen onhandig en knullig, maar het allerlekkerst wat ik ooit heb gedaan met iemand. Deze man laat mij mezelf zijn zoals niemand dat kan. Ik ben mezelf in de loop van de jaren verloren door omstandigheden en hij? Hij zegt gewoon: ''Laat die muur maar vallen ik vang je wel op.''

Ik ben zo dankbaar dat hij me na bijna 29 jaar dat ene onbenullige berichtje gestuurd heeft. Omdat hij dat gedaan heeft, kan ik nu kijken naar de toekomst met een man aan mijn zijde die de wereld en meer voor me betekent. We liggen inmiddels allebei in scheiding. Wat anderen ook zeggen en hoe moeilijk de aankomende maanden ook gaan worden: we hebben elkaar en weten dat onze liefde voor elkaar nooit meer weggaat. Ik kan me zo verheugen op onze toekomst samen!''

*Karin is een gefingeerde naam omdat zij liever anoniem wil blijven.

Heb jij ook een bijzonder verhaal en wil je dat (anoniem) vertellen? Stuur ons je verhaal.

JIJ op VROUW

Gerelateerde onderwerpen