Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dee en Enzo Knol
Foto: Hollandse Hoogte/Fotopersburo Edwin Janssen
Opinie

'Die Dee?
Die komt er wel'

Esther Vuijsters

V

Vraag een tiener wat hem of haar de afgelopen week bezighield en de kans is groot dat het antwoord niet te maken heeft met de rellen in Barcelona, niet met de winst van Max Verstappen en niet met de schietpartij in Las Vegas. Voor de puber werd hét nieuws namelijk gedomineerd door het bekende vlogduo Enzo Knol (24) en zijn vriendin Dee van der Zeeuw (20). Éx-vriendin. Want na vier jaar is Enzo & Dee niet meer; vanaf nu is het Enzo alone en Dee alleen.

Het nieuws ging gepaard met tranen. Niet alleen snotterde het stel zélf tijdens het break up-filmpje, heel veel tieners huilden met ze mee. Zelfs ouders - veelal moeders - gaven op Facebook eerlijk toe dat ze 'geraakt' waren. Het deed mij denken aan de tijd dat Take That  in 1996 uit elkaar ging, dat was toen ook zo’n hysterische toestand waarbij iedereen in tranen was.

Hysterie

Nou ja, iedereen behalve ik. Oké, daar was ik daar misschien te oud voor, maar los daarvan heb ik het nooit zo goed begrepen, die hysterie rondom beroemdheden. Ik kan me dan ook al helemaal niet voorstellen dat iemand ooit een traan zou laten om een vlógger. Maar mijn dochter (12) werd er wel degelijk door geraakt.

Groot was dan ook de verrassing toen dochter en haar vriendinnen afgelopen weekend Dee spotten in de sporthal. De meiden hadden gevolleybald, Dee ging een potje bowlen.

De dochter van Esther met vriendinnen en Dee.

Heel volwassen

De meiden twijfelden er eerst aan 'of ze het wel was', want 'zou ze nou toch zomaar gaan bowlen als haar relatie net uit was?' Maar op het scoreboard stond 'Dee', dus dat verkleinde de kans op een misser met zo’n 99,9%.

De meiden stapten op Dee af, een beetje voorzichtig natuurlijk want liefdesverdriet, maar Dee reageerde heel volwassen. Ja, 'zíj was het' en ja, ze was nog wel een beetje verdrietig. Maar ze wilde zeker met de meiden op de foto. Vol trots toonde mijn dochter mij die avond de foto op Instagram: daar poseerde zij met twee vriendinnen én Dee.

Fantastisch toch? Dat zo’n kind (ik bedoel Dee), dat zich ongetwijfeld even niet zo happy voelt, de moeite neemt om met een paar mini-fans op de foto te gaan? En dat ze dan ook nog een lief woord voor ze heeft? Dat vind ik klasse. Ga zo door Dee, jij komt er wel. Je bent de eerste 'beroemdheid' die mij heeft weten te ontroeren. Gewoon, door te zijn wie je bent.

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook ergens een mening over? En wil je die kwijt?

Dan kan dat hier!

Gerelateerde onderwerpen