Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opinie

Designerkleding voor kinderen, dan heb
je toch echt geld te veel?

blogger

Marloes Grimbergen

T

Tijdens mijn zwangerschap verbaasde ik me al over het aanbod dure merkkleding voor baby’s en kinderen. Wie koopt zoiets? Waarom zou je je melkspugende, spuitpoepende baby een Burberry-boxpakje van meer dan 100 euro aantrekken? Of je rondkruipende dreumes een spijkerbroekje van Armani over zijn billen schuiven? Dan heb je toch gewoon geld te veel?

 

Fashionmommies

Inmiddels ben ik erachter welke baby’s gehuld zijn in deze dure mode must-haven: de Insta-baby’s, de baby’s van fashionmommies die actief de outfits van hun kroost delen op Instragam.

Haren in de krul, jasjes, sieraden, schoenen aan en soms gecombineerd met een kek tasje. Zowel mama als zoon/dochter zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Ik snap wel dat er snel heel veel foto’s gemaakt moeten worden van de outfit, ze zijn er immers zó uitgegroeid.

30 centimeter gegroeid

Mijn zoon is in zijn eerste jaar bijna 30 centimeter gegroeid, dat betekent zo ongeveer elke twee maanden een nieuwe kledingmaat. Als ik even met mijn ogen knipperde, waren de broekjes weer te kort of gingen de vestjes niet meer dicht. Sommige kledingstukken had hij maar een paar keer gedragen, andere stukken zijn vrijwel zo goed als nieuw in een doos gestopt of weggegeven. Waarom zou je dan honderden euro’s uitgeven aan iets wat ze maar zo kort dragen? Waar je maar zo heel kort van kunt genieten?

Hele dag in kinderstoel

En áls ze het dan al aan hebben, mag je hopen dat ze niet gaan spugen, doorlekken, knoeien, kruipen of vallen. In dat geval hebben ze de dure merkkleding nóg korter aan. Bovendien lijkt het me dubbel zo pijnlijk als mijn zoon een gat valt in een Gucci-broekje dan wanneer dat gebeurt in zijn broek van de Hema. Had mijn zoontje een pakje van meer dan 100 euro aan, dan zou ik hem de hele dag stil laten zitten in de kinderstoel met enkel een bekertje water, doodsbang dat hij zijn dure outfit zou beschadigen.

Lekker loeren

Natuurlijk is het leuk om je kind wat moois aan te trekken, maar om daar bakken met geld aan uit te geven, gaat mij te ver. Ik vind dat het gewoon niet waard. Winkelen voor mijn kind doe ik in betaalbare winkels of op Marktplaats. Instagram gebruik ik als mijn guilty pleasure. Lekker loeren naar de modemama’s en hun fashionbaby’s, want het blijft natuurlijk wel heerlijk om naar te kijken.