Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opinie

Met kerst ben ik single,
heerlijk!

Daisy Heyer

K

Kerst wordt overal afgeschilderd als een tijd van warmte en gezelligheid met je dierbaren. Menig single wil echter het liefst onder een dekentje op de bank liggen van ellende. Helemaal niet nodig, want er zitten zo veel voordelen aan het single-bestaan tijdens de kerst, vindt ook VROUW-redactrice Daisy Heyer. 

Ik geef het toe, ook ik droom rond de feestdagen af en toe stiekem van een fijne vent met wie ik de kerst kan doorbrengen. Ik zie voor me hoe we wijntjes drinken op een berenvel voor de open haard. En hoe ik compleet verbaasd dat kleine pakje onder de boom uitpak, waar het Michael Kors-horloge in zit dat ik drie weken eerder subtiel aanwees in de winkel.

De werkelijkheid is A. dat ik niet eens een open haard heb B. ook geen berenvel (wel een kat, maar als je daar op gaat zitten, heb je geheid een paar nagels in je bil) en C. dat mijn kerstboompje van 75 cm tot op heden onversierd op tafel staat en totaal niet ‘Michael Kors-horloge’-waardig is.

Geen vent

En ook die heerlijke vent heb ik niet, maar wellicht is dat stiekem wel fijn deze dagen. Deze kerstdagen kun je namelijk precies zo doorbrengen als ik doe:

1. Ik word wakker. “Hallo, het is Kerstmis! Dan is het toch zonde om de halve dag in je nest te liggen?”, hoor ik mijn denkbeeldige lover mopperen. Maar goed, die heb ik dus niet, dus in dit geval bepaalt he-le-maal niemand hoe laat ik mijn bed uit kom. Ik zet met kerst geen wekker, want na maanden aan één stuk door te hebben gewerkt, kan ik eindelijk eens slapen tot mijn lijf zegt dat het genoeg is. Eindelijk is Edwin Evers eens niet de eerste persoon die ik hoor als ik wakker word.

2. Ik loop naar de keuken, waar ik de vieze borden en glazen van de vriendenborrel van gisteravond gewoon aan de kant schuif. Er komen geen schoonouders langs, dus er is niemand voor wie ik als een gek aan de slag moet om mijn huis netjes te maken. Stukkie stress minder, want met alle kerstfeestjes van mijn opdrachtgevers, kerstinkopen en het werk dat nog af moest, ben ik bar weinig thuis geweest de afgelopen dagen. Die afwas bewaren we dus gewoon even voor later.

Eigen berenvel 

3. Ik maak een ontbijtje met alleen maar dingen die ík lekker vind. En al die dingen liggen gewoon op één bordje, en mijn drankje kan gewoon in één kopje. En dat gaat op één dienblad mee naar bed. Niet de tafel helemaal dekken voor een uitgebreid kerstontbijt. Niet nog meer afwas in de keuken. En hoe veel mannen bieden na een uitgebreid ontbijt spontaan aan om de afwas te doen? Ik ken er weinig.

4. Als ik alles opgepeuzeld heb, neem ik een uitgebreide douche, waarbij ik mijn benen eens van dichtbij bekijk. Hmm, van het grasveldje op mijn onderbenen kan ik nog niet zelf een berenvelletje haken, maar echt sexy is het ook niet. Maar who cares? Geen man die ernaar kijkt vandaag! Het hele scheertraject laat ik dus achterwege en ik zeep mezelf helemaal in met dat zijdezachte doucheschuim dat mijn ex altijd ‘veel te zoet vond ruiken’.

Pak kerstkransjes

5. Omdat er geen schoonouders in Friesland, Zeeland, Limburg of waar dan ook bezocht hoeven te worden (op de een of andere manier wonen schoonouders nooit lekker dichtbij) heb ik de hele middag voor mezelf. In een joggingbroek met mijn haar in een knot kijk ik drie foute kerstfilms achter elkaar. Het zijn allemaal romantische komedies waarvan een man, bijna 100 procent zeker, acute braakneigingen zou hebben gekregen, maar ik vind het heerlijk. Bij eentje huil ik zelfs de ogen uit mijn kop, terwijl ik zonder commentaar een heel pak kerstkransjes leegknaag.

6. Na de laatste film hijs ik me in mijn kerstoutfit. Geen sexy jurkje ‘omdat dat hoort’, maar gewoon een zwarte broek met een glittertop en laarsjes. Dit jaar hoef ik mij niet verplicht in het onmenselijke ding dat panty heet te hijsen en op enkelbrekende hakken het kerstleven door te strompelen, omdat hij dat zo mooi vindt. Jippie!

7. Tijdens het aankleden staat keihard de kerst-cd van Justin Bieber op. En ik brul hem nog mee ook. Hier is verder geen uitleg bij nodig, toch?

Zoveel wijntjes als ik wil 

8. Ik eet samen met mijn ouders en hun geliefden. Die om de hoek wonen en waar ik dus lopend naartoe kan. Weet je wat dat betekent? Ik kan zo veel wijntjes drinken als ik wil vandaag, want er hoeft niemand de Bob te zijn!  Oh, en ik mag lichtelijk aangeschoten worden, aangezien mijn ouders mij in het verleden toch al in alle staten hebben gezien en mijn dronken gebrabbel gewoon grappig vinden. Is bij schoonfamilie toch altijd best een dingetje.

9. Na afloop van het diner pakken we elkaars cadeautjes uit. Behalve het feit dat ik alleen maar dingen krijg die ik echt leuk vind, heb ik ook meer geld uit kunnen geven aan echt mooie cadeaus voor mijn dierbaren. Omdat er niet nog een heel peloton aan broertjes, zussen en gescheiden ouders met partners van vriendlief komen meedoen deze kerst, had ik wat meer te besteden. En ik hoef niet beleefd een bedankje te slijmen voor een ‘prachtige vaas’ die vervolgens ergens achterin een keukenkastje terecht komt.

Afzakkertje

10. Ik neem ’s avonds afscheid van mijn ouders, om vervolgens met vriendinnen in de stad nog een afzakkertje te nemen. Het afzakkertje duurt tot 05.00 uur in de ochtend en als ik thuis kom is er niemand die zeurt dat het wel weer erg laat is geworden of dat ik naar drank stink. Ik kruip nog even op de bank met een kop thee, waarna ik ga slapen om de volgende ochtend zo ongeveer dit hele scenario te herhalen.

Zie je wel: single zijn met de kerst heeft beslist heel veel voordelen. Vrolijk kerstfeest!

Jij op vrouw.nl 

Heb jij ook een mening of verhaal wat je met VROUW wilt delen? 

Dat kan hier

Gerelateerde onderwerpen