Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jort Kelder
Foto: Hollandse Hoogte
Opinie

'Het was hooguit
een beetje dom van Jort Kelder'

eindredacteur

Mariët Oosterwijk

O

Op Twitter buitelt iedereen dit weekend opnieuw lekker over elkaar heen. 'Boosdoener' deze keer: Jort Kelder (53) die vertelt over zijn ervaring met vrouwen die aandringen door hem te worden verkracht. Let wel: ZIJN ervaring.

Wat kunnen wij dáár nou van vinden? Van ZIJN ervaring? Bovendien bedoelde Jort te zeggen dat vrouwen tegenwoordig ook 'jagen' en seksueel assertief zijn. Maar dat moet je dan wel tussen de regels willen horen. 

Exen

Toegegeven, het gebruik van het woord 'verkrachting' was een beetje dom, maar iedereen begrijpt natuurlijk best wat hij eigenlijk bedoelt. En is 'verkrachting' (met wederzijdse goedkeuring, dat bedoelde Jort natuurlijk ook duh) niet vaste prik in de top tien van seksuele fantasieën van de vrouw? Dat sommige vrouwen in de slaapkamer graag willen worden gedomineerd? Google er maar 'ns op. Of gaan we nu een beetje hypocriet liggen doen?

Áls er al vrouwen verontwaardigd zouden mogen zijn, zijn dat zijn exen. Want ik dacht direct 'Georgina en Lauren zullen niet heel amused zijn met deze uitspraak.' Maar met veel dingen die momenteel over Jort worden geroeptoeterd ben ik het niet eens.

Rapper Boef

Zo zou hij van de radio moeten, hoofdredacteur moeten worden van GeenStijl, een seksist zijn, wordt zijn huidskleur erbij gehaald, zou hij bang zijn voor machtige vrouwen en wordt de gevallen rapper Boef erbij gehaald.

Mijns inziens is het gewoon zéer onhandig woordgebruik en doet Kelders programma Dr Kelder en Co simpelweg wat het belooft: 'Uw wekelijkse radiotherapie tegen overspannen luchtfietserij in de media.'

Overigens tik ik dit stukje in een bijzondere setting. Want terwijl ik de juiste woorden probeer te vinden, hebben de gasten in mijn B&B het, eh, zeer gezellig samen. Ik had bijna de politie gebeld. Maar ze liepen net hand in hand naar buiten, dus het zal wel met wederzijdse goedkeuring hebben plaatsgevonden... 

En, wat vind jij? Laat je horen!