Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
Opinie

Hoe kan het dat jij nog single bent?
Je bent zo'n leuke meid!

blogger

Marloes Grimbergen

J

"Joh ben jij nog vrijgezel, hoe kan dat nou? Je bent zo’n leuke meid!" Deze vraag kreeg ik misschien wel meer dan honderd keer in de tijd dat ik vrijgezel was. Wat was er mis met me? Was ik te kritisch? Te eigenwijs? Te zelfstandig? Te ambitieus? Of gewoon knettergek? Al vijf jaar vrijgezel joh? Dan moest er wel iets mis met me zijn!

Ja ik ben een leuke meid, maar kwam het dan nooit in die hoofden op dat ook leuke meiden het soms wel prima vinden om alleen te zijn? Dat ze een heel fijn leven kunnen hebben met hun werk, collega’s, vrienden en twee katten? Want geloof me, in de jaren dat ik vrijgezel was, had ik het echt dik voor mekaar. Ik verveelde me geen dag.

Match

Toch lijkt de maatschappij te denken dat er iets mis met je is als je langer alleen bent. Ze snappen het niet. Alleen is toch zielig? En daarom lossen ze het graag zo snel mogelijk voor je op. Dat begint vaak met het koppelen van die ene neef van de man van een oud-collega van je moeder. Die is namelijk ook al jaren vrijgezel, dus dat zou een prima match zijn.

Als je vriendelijk bedankt voor deze blind date ben je veel te kritisch. Je kunt die kerel toch gewoon een kans geven? Nee, als je je zo blijft opstellen, blijf je voor altijd alleen. Wat men voor het gemak even vergeet, is dat het niet meer dan normaal is om kritisch te zijn op de persoon waarmee je je lijf, lakens en leven wil delen. We willen toch allemaal het beste voor onszelf?

Tinder

En toen er na vijf jaar nog steeds geen man in beeld was, dacht mijn omgeving ongerust dat het kwam doordat ik zo druk en zelfstandig was. Ik was immers veel te ambitieus en op mijn werk gericht, daar zouden mannen niets aan vinden. En nu ik al zo lang alleen was, zou het alleen maar moeilijker worden om me aan iemand te binden, ik moest nu toch haast gaan maken.

Haast had ik niet, maar niet lang na die vijf jaar swipete ik op Tinder de ware naar rechts en hij deed gelukkig hetzelfde. Omdat ik in die vijf jaar zo vréselijk kritisch was geweest, wist ik nu dat dit de ware moest zijn. En omdat ik in die vijf jaar zo ontzéttend zelfstandig was geweest, wist ik heel goed wie ik was en wie bij mij paste. En zo kon mijn omgeving opgelucht ademhalen; was het toch nog goedgekomen met die gekke vrijgezel.