Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw achter laptop
Foto: Hollandse Hoogte
Opinie

'Mopperella's opgelet...
Stop toch met zeiken!'

journaliste

Sabine Leenhouts

D

De nieuwste VROUW glossy ligt in de winkel en op de cover staat lekker provocerend: STOP MET ZEIKEN. Waarom? Omdat het ons verbaast dat vrouwen zo ongehoord negatief over zichzelf en met name over elkaar kunnen zijn en dat dan ook onomwonden spuien.

Niet gehinderd door enige vorm van zelfreflectie of empathie worden nare teksten de wereld ingeslingerd. Zo ook gisteren op Instagram onder een trotse post van ons van een prachtige modeproductie waarin plussize-model Marloes de nieuwste badmode showt.

Standaard

Marloes werkt vaker voor VROUW want met haar lengte van 181cm, heupomvang 108cm, borstomvang 100cm en maat 42/44 belichaamt zij de standaard van de Nederlandse vrouw.

Het werd een prachtige serie foto’s waarop haar lichaam en de badmode goed te zien zijn en persoonlijk vind ik dat fotograaf Stef Nagel echt het mooiste in haar naar boven heeft gehaald.

Rond, gezond en lekker

Ik zie een heerlijke, zelfverzekerde vrouw die hoogstwaarschijnlijk lekker eet maar ook regelmatig in de sportschool staat om haar spieren te trainen en ik voel me trots dat wij in VROUW kiezen voor modereportages als deze: rond, gezond en lekker.

Maar wat schetst mijn verbazing? Er gaan tientallen vrouwen 'los' in hun commentaar. Esther (pseudoniem Abcessie) vraagt zich af: "Waar zijn de curves dan? Ik zie slanke modellen!!" Die comment valt nog mee.

Eigen foto

Hartjes

Maar iemand die zich verschuilt achter Tikkels1 beschuldigt ons rechtstreeks: "Voor de zoveelste keer al dat jullie met bullshit komen dit zijn toch geen curves??? Wat zit er in godsnaam bij jullie op de redactie!?" Ik zucht terwijl ik het lees. 'Wat een gezeik' denk ik. Het is werkelijk nooit, maar dan ook nooit goed.

Gelukkig is er ook het commentaar van plussize-koningin haarzelf Danielle van Grondelle die Marloes complimenteert met hartjes en de opmerking: 'Mooi'.

Zo kan het dus ook!