Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Tetra Images
Opinie

'Ik vind het woord voorgat
een absolute belediging voor mijn vagina'

Redactie VROUW

F

Freelance journalist Jorien de Wit (27) las een Amerikaans stuk waarin geopperd werd om de vagina voortaan voorgat te noemen. Belachelijk, vindt ze!

Vagina, vajayjay, k*t, punani, muis, doos, flamoes, mossel. Goed, er zijn nogal wat bijnamen voor de vagina, maar als het aan een Amerikaanse onderzoeker ligt, noemen we ons geslachtsdeel voortaan een voorgat. VOORGAT.

Jeuk aan uw voorgat?

Deze term zou gender-inclusief zijn en tegemoet komen aan transseksuelen. Maar ik voorzie vooral problemen. Hoe moet dat met reclames voor vaginale schimmels? ‘’Jeuk aan uw voorgat? Probeer onze capsule die u eenvoudig in uw voorgat aanbrengt.’’ Klinkt alsof je twee anussen hebt en het in de voorste moet aanbrengen. Bovendien is het allesbehalve een sexy term natuurlijk. Stel je voor: scheur je elkaar de kleding van het lijf en moet je zeggen dat je een nat voorgat hebt.

Fifty Shades of Grey kan ook meteen herschreven worden (ik ben benieuwd hoeveel vrouwen het dan nog een opwindend boek zullen vinden) en Donald Trump moet zijn uitspraak 'grab them by the pussy' veranderen in 'grab them by the front hole'. Hoewel, laat hem deze uitspraken maar nooit meer doen. Dat lijkt me voor iedereen beter.

Schelden bekt in de toekomst ook een stuk minder lekker, want voortaan noem je iemand een 'voorgatwijf' als je even je gal moet spuwen. Iets appen over je vagina zit er ook al niet meer in, want de autocorrect op mijn telefoon maakt van voorgat het woord boorgat. En dat is dan weer erg seksistisch.

Pinkie

In het Amerikaanse stuk, de LGBTQIA Safe Sex Guide, kan ik overigens niet terugvinden welke naam we de penis moeten geven, maar daar valt natuurlijk best iets op te verzinnen. Aanhangsel, slurf, derde been, pinkie, genotsknots. You name it. 

Natuurlijk wil ik dat iedereen zich inclusief voelt in de samenleving, maar nu zijn we wat mij betreft compleet doorgeslagen. Ik vind het woord voorgat een absolute belediging voor mijn vagina. Het is toch een fenomenaal lichaamsdeel. Het reinigt zichzelf, tijdens de bevalling rekt 'ie op, in opgewonden staat wordt de vagina dieper en als je bepaalde spieren traint kun je een beter orgasme krijgen. Wat ik nog voorgat, eh vergat, te zeggen: mijn vagina wordt geen voorgat genoemd. Nu niet. Nooit niet. Het is zóveel meer dan een gat. 

Wil je ook een opinie delen over een onderwerp dat je aan het hart gaat? Stuur je verhaal naar de redactie.

JIJ OP VROUW

Gerelateerde onderwerpen