Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opinie

'Het feit dat Ginger erbij is,
maakt me blij!'

Social media redacteur

Suzanne Mensen

R

Ruim zes jaar na hun laatste optreden gaan de Spice Girls weer het podium op. Als fan van het eerste uur maakt mijn hart een sprongetje. Vooralsnog zullen alleen Ginger, Baby, Scary en Sporty het podium bestijgen. Posh laat het afweten. Heel jammer dat ze niet helemaal compleet zijn maar het feit dat Ginger er bij is maakt me blij!

28 maart 1998. Ik was 15 en ik mocht naar mijn allereerste concert ooit. Het concert van de Spice Girls. Ik was al jaren intens fan. Had plakboeken vol kaarten, knipsels en plaatjes. Alle cd’s stonden in mijn cd-rek en ik kon de danspasjes van de muziekclips dromen.

Spice World

De film Spice World had ik inmiddels zo’n 346 keer gezien en ik kon niet wachten om de meiden in levenden lijve te zien staan. Ik was nog maar 15 dus logistiek was dat nog wel een dingetje. Volgens mij hebben mijn ouders mij en mijn vriendinnetje destijds bijna tot aan de ingang gebracht.

Bepakt met broodjes, drinken en wegwerpcamera’s gingen we richting veld alwaar we bij binnenkomst alles moesten weggooien behalve de camera’s. Er mochten onder geen beding eten en drinken mee naar binnen. Ik kan me zelfs herinneren dat ik mijn busje deo moest afstaan. Iets dat ik als puber vreselijk stom vond.

De teennagellak van Posh Spice

Eenmaal binnen kon het wachten beginnen want we hadden veldkaarten en waren extreem vroeg naar het GelreDome afgereisd. Want vooraan was waar we wilden staan. Het liefst wilde ik de teennagellak van Posh Spice zien.

We eindigden geloof ik toch ergens achteraan omdat ik nog even snel een plas moest plegen en we daarna niet de guts meer hadden om ons terug naar voor te werken. Mijn vriendinnetje en ik waren nogal brave pubers…

Het concert begon. Ik geloof dat er vast en zeker een vaag voorprogramma was maar dat kan ik mij niet meer herinneren. Toen de Spice Girls dan eindelijk het podium betraden, heb ik binnen 10 seconden mijn hele wegwerpcamera volgeklikt. *draai, draai* KLIK* draai, draai *KLIK*. Alles mislukt! Er zat niet een scherpe foto tussen maar als ik terugdenk aan mijn staat van zijn op dat moment, had dat ook onmogelijk gekund. Wat heb ik geschreeuwd.

Iets te fanatiek

Uren alle dansjes meegedaan, anderen voor hun harses gestompt (per ongeluk) omdat we iets te fanatiek in de choreo bleven hangen, mijn stem helemaal en compleet weggezongen. Wat een avond, mijn eerste concert! Moe (total loss) maar voldaan werden we uiteindelijk weer opgehaald door een van onze ouders.

Kort na het concert, op 30 mei 1998, maakte Ginger Spice Geri Halliwell bekend te stoppen met de groep. Ik was er kapot van maar bleef trouw fan. Nog harder baalde ik van alle mislukte foto’s van het concert.

Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan en dat was voor mijn gemoed eigenlijk wel goed. De jonge puber die ik was, was een officiële break-up niet zomaar te boven gekomen ben ik bang. Onzin natuurlijk maar het idee dat ze stiekem gewoon nog samen waren maar even geen muziek uitbrachten stelde me gerust.

Tranen in mijn ogen

In 2012 speelden ze de slotceremonie van de Olympische Spelen weer even plat en ondanks dat het meeste Spice-bloed al lang uit mijn aderen verdwenen was, veerde ik op van de bank en zat ik (bijna) met tranen in mijn ogen te genieten van deze ware nostalgie.

En nu komen ze dus weer bij elkaar. Concerten in het Verenigd Koninkrijk zijn aangekondigd en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik al heb gekeken naar tickets. Eigenlijk moet ik erheen en eigenlijk moet ik mijn jeugdvriendin benaderen. Samen dansen en zingen op de Spice Girls, dat zijn we onze vijftienjarige-ik gewoon verschuldigd.