Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Patrick Harderwijk
Opinie

'Sixpack of niet, ik vind
Giel Beelen een misselijk mannetje'

journaliste

Hester Zitvast

J

Journaliste Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws. Dit keer over de prestatie van Giel Beelen (41); in vijftig dagen een sixpack. "Giel kan zich beter in iets anders bekwamen; zijn rijgedrag bijvoorbeeld."

"Van een leven op cola en peuken naar een fitboy met een sixpack." Zo werd radio-dj Giel Beelen eerder deze week in RTL Late Night aangekondigd; in 50 dagen had Giel zichzelf afgetraind.

Uitgedroogd

Ieder zijn ding natuurlijk, maar heel smakelijk vind ik het niet. Giels lijf was al niet zoals ik dat van mijn droomman zou omschrijven, maar helemaal uitgedroogd en verdeeld in spiervlakjes ging ik er zelfs een beetje moeilijk van kijken.

De reacties op social media waren dan ook niet misselijk. Er werd veelvuldig 'binnensmonds overgegeven'. En ook de uitdrukking 'Al draagt een aap een gouden ring...' zag ik talloze keren voorbij komen.

Bodyshaming

'Giel had een vrouw moeten zijn, en dan die reacties moeten krijgen', dacht ik nog. Dan zouden we het collectief gillend op de achterste benen bodyshaming noemen. Het zal me eigenlijk jeuken, wat zo'n Giel zijn lijf aandoet. Ook al vreet hij er in zijn volgende challenge 200 kilo aan.

Dan kan Twan zijn talkshowtafel gezellig volgooien met megaborden hamburgers en schalen patat. Dat geeft de kijkcijfers vast weer een boost. Ik snap alleen echt niet dat je iemand die zo onzorgvuldig met leven van anderen omspringt nog een podium geeft.

Fatale afloop

Want deze week werd niet alleen bekend dat Giel een sixpack heeft. Er kwam ook naar buiten dat hij zijn rijbewijs nu toch écht kwijt is - hij moet opnieuw lessen nemen en examen doen.

De dj heeft namelijk twee keer binnen vijf jaar onder invloed achter het stuur gezeten. Zijn feestje had door een frontale botsing het einde van jouw gezinsgeluk kunnen zijn - om maar eens een fatale afloop te illustreren.

Hoger beroep

Giel heeft spijt en noemt het 'dom en stom' dat hij toch met een slok op is gaan rijden. Ik vind het een mooi verhaal, maar spijt is zo'n leeg woord nadat je toch weer opnieuw in de fout bent gegaan. Misschien is dat wel wat het aanzicht van Giel voor mij zo lelijk maakt; die schreeuw om aandacht, maar de zaken die er echt toe doen aan je laars lappen.

Giels straf kwam hem praktisch gezien even lekker niet uit. Daarom ging hij met zijn advocaat in hoger beroep, om tijd te rekken. In die tijd kon hij snel rijlessen nemen en zijn examen doen. En bij slagen zou hij zijn beroep snel weer intrekken; nul last van het ongemak dus. Hoe slim. Hoe sneaky.

Misselijk mannetje

Kijk; dat gedrag maakt Giel voor mij echt een misselijk mannetje. Gelukkig trapte de rechter er niet in, maar ook dat accepteerde Giel niet. Pas toen de Hoge Raad het vonnis bevestigde, legde hij zich erbij neer - alsof hij anders had gekund.

Vertel mij eens; hoezo heb je spijt dan? Waar blijkt dat uit? Uit je krokodillentranen? Spijt is je straf incasseren, Giel. Je hebt echt een enorm imagoprobleem inmiddels, dat blijkt wel uit vrijwel alle reacties na je optreden in Late Night. Je wasbordje gaat je duidelijk niet redden, vrees ik. En terecht.

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Opinie of Open brief in jouw pen?

Schrijf 'm dan hier!