Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stel in bed
Foto: Hollandse Hoogte | Cultura Images RF
Opinie

'Dicht vanavond nog die orgasmekloof
tussen jou en jouw partner!'

journaliste

Hester Zitvast

J

Journaliste Hester Zitvast schrijft over dat wat haar opvalt in het nieuws. Dit keer schrijft ze over de orgasmekloof, want daarmee schijnen we te kampen. "En omdat de seksen tegenwoordig gelijkgetrokken worden, moet ook dit onderwerp op de kaart. Een clitorisoffensief, dus. Het verbaast me dat er nog geen politieke partij mee heeft lopen shinen, of dat SIRE er geen campagne aan heeft gewijd. #doesbetervingeren."

'Mannen klooien maar wat aan' of 'Mannen zijn egoïstisch in bed'... Het is lekker makkelijk met het vingertje wijzen natuurlijk, helemaal als het op vingeren aankomt. Maar wij vrouwen hebben zelf vaak ook geen idee van wat zich zoal tussen onze benen afspeelt.

Clitoris

Dat de clitoris véél meer is dan een speldenknopje, weten we bijvoorbeeld nog maar een jaar of twintig. Onlangs zag ik een item waarin een man met een plastic replica van een clitoris 'langs de mensen' ging. Het werd eerder als keukenhulp gezien dan als onderdeel van het vrouwenlichaam.

66% van de vrouwen komt klaar tijdens de seks, tegenover een imponerende 95% van de mannen. Dat is niet eerlijk natuurlijk en dus hoor je menig verzuurd vrouw luidkeels mopperen.

Tussen de lakens

Mopperen kunnen wij vrouwen namelijk wel beter - en vaker - dan mannen: 'De man moet meer zijn best doen', 'De man moet zich er in verdiepen', 'De man neemt er geen tijd voor'... Maar ik zou weleens willen weten wat zich bij die mopperaars daadwerkelijk tussen de lakens afspeelt.

Want praat je wel met je vent over dit onderwerp? Of gil je alleen maar tegen je vriendinnen, onder het genot van een glas Sauvignon Blanc, dat het weer helemaal niets was, gisterenavond?

Eerste date

Ik moet toegeven dat ik het best een lastig thema vind. Het is niet iets dat je bij je eerste date al op tafel legt. Dus tegen de tijd dat je er wél over begint, moet je je man gaan vertellen dat hij het - volgens jou - al maanden of misschien wel jaren verkeerd doet. Geen leuke boodschap natuurlijk.

En inderdaad; menig man zal daar wat minder sportief op reageren. Maar ik ben ervan overtuigd dat de meeste mannen er wél oor naar hebben. Al moet je het natuurlijk niet brengen tijdens de gourmet met de voltallige familie, inclusief schoonouders.

Klaarkomen

En je moet hem ook niets verwijten. Het gesprek vraagt om een serieuze insteek, een goede toon en het juiste moment. En steek ook vooral je hand in eigen boezem, want jíj hebt hem al die tijd laten aanklooien - vergeet dat niet.

De orgasmekloof; ik vrees dat we 'm nooit helemaal gaan dichten. Want ook al gaan mannen nog zo ongelooflijk hun best doen, dan nog is klaarkomen voor de man een stuk eenvoudiger.

Juiste plekje

Daar kunnen wij vrouwen wel hooghartig de credits voor opeisen, maar los van het feit dat wij ons openstellen voor penetratie, hoeven we er niet heel veel voor te doen natuurlijk. Ik moet nog zien hoeveel procent van de mannen klaarkomt als wij zomaar twintig minuten précies op het juiste plekje de juiste beweging maken.

Ik ben echt voor gelijkheid hoor, begrijp me goed. Dat percentage van 66% kan echt omhoog. Maar van dat verwijtende, verontwaardigde toontje moeten wij vrouwen af. Niet zeuren, ga praten. Leg het hem maar uit. Wijs hem maar de weg. Volg samen een cursus. Koop een boek.

Beffen

Als het je echt zo aan het hart gaat, moet je er met z'n tweetjes iets aan doen. En wil je vent daar niet aan meewerken, dan zet je hem bij het grof vuil. Want dan is dat vast niet het enige dat er mis is met hem.

En laten we vooral niet de jongens, die roepen dat ze beffen vies vinden, als maatstaf nemen. Die doen gewoon stoer. Ze hebben er zelf net haar op en waarschijnlijk nog geen echte vagina van dichtbij gezien. Dus... waar hebben zij het over?

Maatstaf

En we moeten ook geen oudere heren die er denigrerend over spreken zien als 'dé man'. Dat is een andere generatie, die mannen denken gewoon met weemoed terug aan een activiteit die ze zelf niet meer zo bezigen.

Neem gewoon de man met wie je samen bent als maatstaf. De vader van je kind(eren) misschien wel. Hij wil echt wel met jou de orgasmekloof helpen dichten. Ga het hem vanavond maar vragen…

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Opinie in jouw pen?

Schrijf 'm dan hier!