Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Getty Images
Foto: © Getty Images
Opvoeddilemma

Praat mee!
Laat jij je kind dopen?

Redactie VROUW

V

Vijftien maanden geleden beviel Gisele Bundchen van haar dochtertje Vivian. Het topmodel en haar geliefde Tom Brady lieten het meisje afgelopen week dopen. VROUW is benieuwd of jullie kinderen gedoopt zijn en waarom.

Gisele Bundchen is niet de enige bekendheid die haar dochtertje liet dopen. Zo ging zangeres Fergie haar voor en werden ook alle kinderen van het koninklijk huis gedoopt. Toch is het anno 2014, met de ontkerkelijking, niet meer zo vanzelfsprekend om de kids te laten dopen.

Eigen keuze

Waar kinderen vroeger vrijwel direct gedoopt werden uit gewoonte is het tegenwoordig een onderwerp van discussie. Zo zijn er nog steeds ouders die kinderen laten dopen uit traditie of omdat ze kinderen iets willen meegeven.

Daarnaast zijn er ook veel ouders die de kinderen bewust niet laten dopen omdat ze vinden dat ze dit zelf mogen beslissen als ze oud genoeg zijn. Zodat ze zich bewust zijn van waar ze voor kiezen.

Partner

In gezinnen komt het ook vaak voor dat één van de twee ouders wel veel waarde hecht aan een geloof en de ander niet. Veel echtparen proberen hier een middenweg in te vinden.

Hebben jullie de kinderen laten dopen? Waarom wel of waarom niet?  Wat zouden jullie doen als manlief de kids wel wilt laten dopen maar jij niet?

Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen