Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vier maal groot geluk voor Anne en Alex Adema uit Bathmen. De wolken van dochters heten Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe. Omdat de ouders al twee kinderen hadden, moeten zij nu wel op zoek naar een grotere auto. Op de foto: Aukje. © Elisa Huisink
Foto: Vier maal groot geluk voor Anne en Alex Adema uit Bathmen. De wolken van dochters heten Aukje, Eefke, Hiske en Jinthe. Omdat de ouders al twee kinderen hadden, moeten zij nu wel op zoek naar een grotere auto. Op de foto: Aukje. © Elisa Huisink
Opvoeddilemma

Eeneiige vierling geboren in Utrecht
Als vier druppels water

Redactie VROUW

H

'Het was heel heftig, maar we hebben vier keer meer geluk dan normaal,' verzucht Alex Adema, die zich de trotse vader van een eeneiige vierling mag noemen. Donderdag zagen zijn vier dochters Eefke, Aukje, Hiske en Jinthe het levenslicht. De vierling van Anne en Alex werd geboren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Het stelt het gezin uit het Overijsselse Bathmen, dat al twee gezonde dochters telt, wel voor een onverwacht probleem. „Ze zijn hard op zoek naar een grotere auto of een bus, want met zes kinderen is het opeens heel erg druk”, lacht babyfotografe en vriendin van de familie Elisa Huisink. „Dus wie een betaalbare bus heeft, kan zich melden.” Omdat de ouders druk zijn met hun nieuwe kroost, voert Huisink het woord namens de familie Adema.

Levenslicht

Anne en Alex hadden het romantische idee om hun gezin met een derde kind compleet te maken. Dat leek aanvankelijk ook te lukken, totdat op een echo ineens vier kloppende hartjes werden waargenomen.

De baby’s kwamen na een zwangerschap van ongeveer zeven maanden in goede gezondheid ter wereld. Ze wogen bij de geboorte tussen de 855 en 1040 gram.

Het komt zelden voor dat er in Nederland een eeneiige vierling wordt geboren. De kans zou zelfs een op de dertien miljoen geboortes zijn dat er een dergelijke meerling het levenslicht ziet.

Niet uniek

De zusjes in Bathmen zijn echter niet uniek. Vier zussen uit Hardenberg gingen hen al voor. Zij werden landelijk bekend door de docusoap ’De Vierling’, waarin het dagelijkse leven van de eeneiige vierling op televisie te volgen was.

De moeder werd gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en maken het naar omstandigheden goed. Ze omschrijven de bevalling als ’heavy, maar mooi’.

Gerelateerde onderwerpen