Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© stock.xchng hortongrou
Foto: © stock.xchng hortongrou
Opvoeddilemma

De 7 leukste strandspelletjes voor kinderen
Strandspelletjes voor kinderen

Redactie VROUW

M

Met een boekje luilakken in een strandstoel: dat is voor jou de ideale vakantie. Maar in werkelijkheid staan je kinderen om de haverklap aan je strandstoel: "Ah, toe maaam, nog één spelletje dan?" Als de moed je even in de schoenen zakt, dan laat je je gewoon inspireren door de zeven leukste strandspelletjes voor kinderen hieronder. Plezier voor de kinderen en stiekem ook een beetje voor jou.

1. Strandnostalgie

Zandkastelen bouwen, met je rug naar de golven staan en onverwachts omver geduwd worden door de kracht van de zee, langs het strand rennen met de hond, onder de golven door duiken: plezier aan het strand is tijdloos. Zat je als kind nog fanatiek grachten te graven in het zand, nu zie je het je kinderen doen. En ach, wat maakt het je uit; laat je zakken in het zand en bouw gezellig mee!

2. Schatzoeken

Als een ware piraat laat je je kinderen zoeken naar spulletjes die jij in het zand hebt begraven. Geef tips in de trant van 'lauw' en 'warm'. Het grote voordeel voor jou: na de graafwerkzaamheden kun je lekker onderuit op je strandstoel aanwijzingen geven. En, afhankelijk van hoe goed je de spulletjes hebt begraven, kun je misschien zelfs nog een hoofdstukje in dat spannende boek lezen.

---
Zo raak je jouw kind niet kwijt op het strand
---

3. Waterballonnen gooien

Neem een paar lege ballonnen mee naar het strand en vul ze. Knoop ze dicht, ga in een rondje staan en gooi de ballonnen over. Spannend, want ze kunnen élk moment knappen! Jeugdsentiment, nietwaar?

4. Flessen vullen in teams

Benodigdheden: twee plastic 1 liter flessen en twee bekertjes of kopjes. Dit is een intensief spelletje, dus bereid je goed voor. Zet de twee plastic flessen op een meter afstand naast elkaar in het zand op redelijke afstand van de waterlijn. Belangrijk: zorg dat ze goed ingegraven zijn. Verdeel de teams en geef de eerste speler van elk team een kopje. Klaar voor de start? Af! De eerste speler van elk team rent naar de waterlijn, vult zijn kopje en rent terug naar de plastic fles. Vul de plastic fles en geef het kopje door aan de volgende speler van jouw team. Herhaal totdat één team de fles tot de nok toe heeft gevuld.

---
De leukste kindvriendelijke stranden op een rij
---

5. Schelpen verzamelen

Misschien niet het onderdeel met het hoogste spelletjesgehalte, maar geef toe, dat is toch eigenlijk ook best lekker? In alle rust langs de waterlijn struinen met een emmertje in je hand, zoekend naar mooie schelpen. Eenmaal thuis spreid je samen met je kinderen de vondst uit op een theedoek. Ben je in een echt creatieve bui, gebruik de schelpjes dan om bijvoorbeeld een spiegel mee te decoreren. En wil je er zelf ook nog iets aan overhouden: maak dan een ketting of armbandje van de schelpen.

6. Boter-kaas-en-eieren

Of gebruik de verzamelde schelpen voor een spelletje boter-kaas-en-eieren. Teken een vierkant met negen vlakken in het zand. Doel: zorg dat je drie (kruizen, rondjes of schelpen) op een rij krijgt.

---
Insmeren, let op je kinderen!
---

 7. Golfrace

Ga op een rij staan op een veilige plek in zee en spreek een punt af op het strand voor je. Geef het signaal: degene die het eerste weer op het afgesproken punt staat, heeft gewonnen. Jezelf een weg door de golven banen, is trouwens een hele goede workout. Meer tips om gezond de vakantie door te komen, vind je hier!

Wat is jullie favoriete strandspelletje? Hebben jullie nog leuke aanvullingen? Deel ze dan vooral hieronder met ons!

Gerelateerde onderwerpen