Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© JOHAN WESTRA
Foto: © JOHAN WESTRA
Opvoeddilemma

Leukste kindvriendelijke stranden

Redactie VROUW

H

Het kwik stijgt de komende dagen weer tot tropische temperaturen. Gelukkig kun je in Nederland prima vertoeven aan de kustlijn. Maar welke stranden zijn geschikt voor de kids? VROUW tipt je een aantal leuke kindvriendelijke stranden in Nederland.

1. IJmuiden aan zee

Willen je kids meer dan zandkastelen bouwen? Breng dan een bezoekje aan het strand van IJmuiden. Je vindt er leuke strandtenten, een gezellige boulevard en speciaal voor kinderen zijn er trampolines aanwezig.  Daarnaast worden er op dit strand ook regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen.

---
Voorkomen: kinderen kwijt op het strand
---

2. Nieuwvliet

De stranden in Nieuwvliet zijn staan bekend als echte familiestranden. De witte stranden zijn breed en lopen heel langzaam af. Bij eb ontstaan er al snel ondiepe binnenzeetjes waar kinderen heerlijk in kunnen spetteren. Daarnaast zijn er op het strand diverse ‘verdwaalpalen’ aanwezig. Deze hoge palen met figuurtjes, zorgen ervoor dat je kids altijd de weg terug kunnen vinden.

3. Egmond aan zee

Het strand in Egmond aan zee is ruim vijftig kilometer lang. Er is altijd zwembewaking aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Wil je een hapje eten? Dan is restaurant Natuurlijk misschien een idee. Het heeft een ruim terras, een midgetgolfbaan en diverse speeltoestellen. Daarnaast kun je er ook een boldekar huren gevuld met lekkernijen, spelletjes en tijdschriften.

---
Slaat de verveling toch toe? Probeer dan dé strandspelletjes voor kinderen
---

4. Schoorl

Klimmen en klauteren jouw kinderen graag? Breng dan een bezoekje aan het strand van Schoorl. Dit strand heeft een groot duingebied met als hoogtepunt een 54 meter hoge duin. Kinderen kunnen zich uitleven op deze duin, terwijl jij heerlijk geniet van een hapje en een drankje op een terras aan de voet van de duin.

Naar welk strand reizen jullie af met de kinderen? Hebben jullie nog meer tips? Deel ze dan vooral hieronder met ons!

Gerelateerde onderwerpen