Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Wes Hobson
Foto: © Wes Hobson
Opvoeddilemma

De onvoorwaardelijke liefde tussen deze broers is zo aandoenlijk

Redactie VROUW

S

Stel je wordt moeder van een prachtige tweeling. Eén zoontje is kerngezond, maar het andere zoontje kampt met het syndroom van Down. Dan kun je als moeder toch alleen maar hopen dat de broertjes zo liefdevol met elkaar omgaan als dit duo?

Jason en Aaron kwamen elf jaar geleden ter wereld als tweeling. Hoewel de broertjes veel gemeen hebben is er één groot verschil. Waar Aaron lijdt aan het syndroom van Down heeft Jason alle chromosomen op een rijtje. Toch is Aaron in de ogen van Jason niets minder waard en de aandacht die hij aan zijn broertje besteedt, is dan ook hartverwarmend.

---
Jochie sleept gehandicapt broertje door triatlon
---

Inzamelingsactie

Waar veel broertjes elkaar in de haren vliegen en ruzie maken om speelgoedauto's, gaat dit duo vooral heel liefdevol met elkaar om. Zo leerde Jason gebarentaal, beschermt hij zijn broertje tegen pestkoppen en staat hij altijd klaar voor hem.

De moeder van de jongens is dan ook erg trots. "Jason heeft zo'n liefdevolle persoonlijkheid. Hij klaagt nooit en de manier waarop ze met elkaar omgaan is zo bijzonder. Dan kun je als moeder toch niet anders dan trots zijn?", vertelt ze aan de Daily Mail.

---
11 redenen waarom een broer geweldig is
---

Broederliefde

Om de speciale school van zijn broertje te helpen besloot Jason een actie op te zetten. De 11-jarige knul verspreidde donatiepotjes door de buurt, organiseerde een feestje om geld binnen te halen én verkocht zelfs al zijn speelgoed. Resultaat? 543 euro voor de school van zijn broer.

Toch is het met deze inzamelingsactie nog niet gedaan. Jason droomt namelijk van een eigen bedrijf zodat hij er de rest van zijn leven voor kan zorgen dat zijn broertje helemaal niets tekort komt. Als dat geen broederliefde is ...

Gerelateerde onderwerpen