Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
Opvoeddilemma

Opvoedbreinbreker
'Moet ik mijn dochter laten vechten?'

Redactie VROUW

L

'Lief spelen!', we drukken het kibbelende kinderen regelmatig op 't hart. Een mooi streven, maar wat als het ervoor zorgt dat jouw schatjes slachtoffer worden van assertievere types? Een vertwijfelde moeder vraagt advies.

'Onze dochter (8) heeft een groepje gezellige vriendinnetjes. Ze spelen op school en thuis bijna iedere dag met z’n drieën en eigenlijk is het altijd gezellig. Heel soms is er een vierde meisje bij en dan gaat het mis. Lief spelen escaleert dan in duwen, speelgoed afpakken en soms zelfs slaan en haren trekken. Wij hebben onze kinderen altijd geleerd dat ze niet mogen vechten, maar inmiddels vraag ik me af of dit wel zo verstandig is. Moet ik oogluikend toestaan dat mijn dochter dit meisje eens flink op haar nummer zet?'

Hoe zouden jullie reageren? Wat zouden jullie deze moeder adviseren? Laat het haar hieronder weten!

Ik heb ook een opvoedbreinbreker!

Wekelijks zet opvoeddeskundige Marina van der Wal een opvoedvraag van onze lezers in de schijnwerpers: de Opvoedbreinbreker©. En in plaats van zelf haar licht over het probleem te laten schijnen, geeft zij ruimte voor de échte ervaringsdeskundigen - jullie! - om samen naar een oplossing te zoeken.

Heb je zelf een opvoedbreinbreker? Mail 'm door naar oproep@vrouw.nl en wie weet wordt jouw breinbreker (anoniem) op VROUW.nl geplaatst!