Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© 123rf
Foto: © 123rf
Opvoeddilemma

Praat mee
Laat jij je kind autorijden?

Redactie VROUW

H

Het is de droom van veel kinderen: een rondje rijden in de auto van papa. Dat deze rijavonturen niet altijd goed aflopen blijkt uit een auto-ongeluk afgelopen weekend. Een minderjarig meisje reed tijdens de eerste rijles van haar vader een meubelzaak binnen.

Van de voorpui van de winkel was niets meer over, maar met het Brabantse meisje en haar vader liep het goed af. Vader en dochter raakten niet gewond, maar moesten alleen nagekeken worden door het ambulancepersoneel. Het is echter niet de eerste keer dat een kind onder toeziend oog van een ouder achter het stuur kruipt.

---
Lees ook: piepjonge wegmisbruiker van de weg geplukt
---

Geen rijbewijs

Vooral vaders willen het nog wel eens door de vingers zijn dat zoon- of dochterlief nog geen rijbewijs heeft en overhandigen dan ook maar wat graag de autosleutels. Hoewel deze vader met zijn dochter op de openbare weg reed, is het op privé-terrein niet verboden. Volgens de wet hoef je op eigen terrein namelijk niet te beschikken over een rijbewijs.

Wat vinden jullie hiervan? Heeft jouw minderjarige kind wel eens een rondje gereden? Was dit op eigen terrein of ook wel eens op de openbare weg? En vanaf welke leeftijd?

Gerelateerde onderwerpen