Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Hollandse Hoogte
Foto: © Hollandse Hoogte
Opvoeddilemma

Wat Zij Vindt | Yvonne
De lustpil helpt niet, maar dít wel

journaliste

Yvonne van der Wal

D

Die farmaceuten toch. De lustpil voor vrouwen blijkt geen succes en nu balen ze omdat ze geld mislopen. Maar waarom verbaast mij dit niet? De behoefte aan seks zit bij ons tenslotte vooral tussen de oren, niet slechts tussen de benen!

Ik heb altijd al een minicursus ‘vrouwen begrijpen’ willen schrijven. Maar voor ik dat doe en ik als mannenhater word weggezet, eerst even dit: ik weet heus wel dat ze bestaan. De attente charmeurs met zelfspot en humor. De heren die niet zeuren dat vrouwen zeuren, maar juist iets doen met onze kritiek.

Opgewonden kater

Maar – sorry hoor – de kerel die ’s avonds tv-zappend en bankhangend naar zijn afwas wegwerkende vrouw roept: ‘Ik zou nu toch wel een lekker kopje koffie lusten!’, vinden we gewoonweg niet zo aantrekkelijk. De man die zijn datingsiteprofiel heeft aangemaakt met een nickname als ‘Apenstaart’, ‘Altijdzin’, ‘Geheimpje’ of ‘Sproeiertje’ evenmin. Dat een opgewonden kater op zoek is naar een poesje, hoeft er niet te dik bovenop te liggen. We worden ook niet warm van de knaap die vrouwen benadert met: ‘He hallo. ik werdt nieuwschierig van je profeil. Mischien kunnen we kenis maken. Hier heb je me telefoonnumer.’ Of neem de manspersoon die zijn Facebookpagina als een fanatieke postzegelverzamelaar behangen heeft met vrouwenprofielen (denk: rondborstig, blond en sexy in de camera kijkend) en vrouwen via de chat benadert met een simpele ‘Hoi…’, en het dan vreemd vindt dat hij geen reply ontvangt.

Maar ook de rondslingerende sokken, de rotzooi op de trap die niemand mee naar boven neemt, de chronisch bolstaande wasmanden, de vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden, de opgedroogde koffiekringen op de wit geschilderde tafel en het aloude dopje van de tandpasta; ze zorgen er allemaal voor dat bronstige plannen direct worden gesaboteerd.

Onverschilligheid= ergernis= frustratie= gezeur

Er mag dan uit diverse onderzoeken naar voren zijn gekomen dat mannen vaker seks hebben als ze minder in het huishouden doen, maar dachten we eerst ook niet dat de aarde plat was? Waar mannen allergisch zijn voor zeuren, hebben wij een antipathie voor laksheid. Laksheid staat voor ons gelijk aan onverschilligheid. En onverschilligheid= ergernis= frustratie= gezeur. Los daarvan is het simpelweg niet zo eenvoudig om aan 50 tinten grijs te denken wanneer er de hele dag baby’s aan onze borsten hebben vastgezeten en we tig gele poepluiers hebben verschoond.

Daarbij mogen we niets vergeten. Dat dochter morgen gymles heeft. Dat haar vriendinnetje eerdaags een partijtje viert en dat er nog een cadeautje gekocht moet worden. Dat school nummer één heeft besloten dat het de komende negen weken elke woensdag fruitdag is. Dat zoonlief donderdag moet zwemmen/judoën/voetballen. Dat dochter dinsdag moet zumba’en/hockeyen/paardrijden. Dat er volgende week over twee weken toevallig even geen zumbales is. Dat de zumbales over twee weken voortaan een uurtje later begint. Dat de kat naar de dierenarts moet. En oh ja, er moet nog toiletpapier en suiker en melk en tampons en kattenbakvulling en luiers gehaald worden en een verjaardagskaartje voor ome Kees en tante Mien.

Voor jou

Wat ik maar wil zeggen: mannen hebben dan misschien seks nodig om te kunnen ontspannen, vrouwen hebben ontspanning nodig om te kunnen seksen. Ontspanning is welbeschouwd de beste vrouwenviagra. Naast aandacht, oprechte interesse en een luisterend oor. Een kamerplant wordt droog en dor als je die te weinig water geeft. Een man die zo nu en dan de stofzuiger pakt, de kattenbak verschoont en geen sokken laat slingeren, vinden we stukken appetijtelijker.

En hé, laten we aan het einde van de dag dan meer energie over hebben. Voor jou! En zeg dan niet: ‘Zal ik jou eens heerlijk vertroetelen met mijn verwenstaaf?’, want dan hebben we eerder zin om te slaan dan om los te gaan. En koop liever geen bos rozen vlak nadat we hebben geklaagd dat je ze nooit meeneemt, want dan voelt het alsof we die gewoon zelf hebben gekocht. Verzin zelf iets, neem ons mee op sleeptouw. En heb je daar geen zin in, dan maak je maar zin. Wees domweg de charmeur met zelfspot en humor en moet je dan eens opletten wat er gebeurt.

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #watzijvindt!

Over Yvonne van der Wal

Yvonne (40) is freelance tekstschrijver/-corrector, moeder van twee tieners, theeleut, auteur van drie boeken en woont 16 jaar samen. Yvonne snijdt op haar blog graag gevoelige, maatschappelijke kwesties aan en is dol op sarcasme.

 

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>