Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Global News
Opvoeddilemma

Positief nieuws
Moeder steunt transgenderkind met tattoo

journaliste

Eline Doldersum

S

Stel je eens voor dat je dochter van de een op de andere dag besluit om als jongen door het leven te gaan. Wat doe je dan? Het overkwam moeder Lindsay en zij bedacht een briljante manier om haar zoon te steunen. Wát lief!

Moeder Lindsay is apetrots op haar drie kinderen Elliot, Hamish en Ace. Om de bijzondere band met haar drietal te vereeuwigen, liet ze haar kinderen ruim tien jaar geleden tatoeëren op haar bovenarm. "Het zijn bijzondere mini-portretjes", vertelt Steve, die de tatoeage heeft gezet bij zijn vrouw. 

Van dochter naar zoon

Als dochter Ace een jaar geleden opbiecht aan haar ouders dat ze liever door het leven gaat als jongen, twijfelt Lindsay geen moment. Ze kruipt opnieuw in de stoel bij haar echtgenoot, om de tatoeage te laten bijwerken.  "Mijn tatoeage maakte Ace verdrietig. Het herinnerende haar aan de tijd als meisje. Een tijd die ze achter zich wilde laten", vertelt moeder Lindsay. 

"Ik herkende mezelf én mijn familie niet meer in de tatoeage van mijn moeder", vertelt de 15-jarige Ace. "Het voelde niet meer als mijn familie, omdat dat meisje op haar arm geen onderdeel meer is van ons gezin. Ze bestaat niet meer", legt Ace uit.

Steun en toeverlaat

Om Ace te steunen laat Lindsay de dochter op haar arm veranderen in een zoon. "Om te laten weten dat we altijd achter hem staan. Welke keuzes hij ook maakt. Deze tatoeage staat voor zijn nieuwe, gelukkige leven dat wij voor honderd procent supporten", aldus Lindsay.

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!