Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen foto
Opvoeddilemma

Handig om te weten: als peuters
en kleuters stil zijn, is het meestal mis...

journaliste

Hester Zitvast

H

Het is stil in huis en hoewel je geniet van de rust, kom je ineens tot de schokkende conclusie dat je je peuter of kleuter al enkele minuten niet meer gezien hebt. Het is niet zomaar stil, het is té stil. Snel ren je naar de plaats waar je hem of haar voor het laatst hebt gezien en dan wordt het weer eens pijnlijk duidelijk: je kunt ze ook werkelijk geen vijf minuten uit het oog verliezen! Van je muren onder de Nutella tot de kattenvacht onder de nagellak. Is het bij jullie ook wel eens misgegaan?

Deze week liet VROUW-journalist Hester haar dochtertje van drie even naar boven lopen om een speen te pakken: "Ik zat met mijn moeder in de tuin te kletsen en ineens keken we elkaar aan. Ze is al langer weg dan nodig, de speen pakken is een kwestie van 'in een minuut geregeld'. Nog voordat we zelf in actie konden komen, kwam mijn oudste dochter met een woedend gezicht en haar zusje op haar arm de woonkamer ingelopen. 'MAM! Ze zat in MIJN kamer en heeft aan al mijn lippenstiften én mijn mascara gezeten.' Dat was ons ook zonder deze tirade wel duidelijk. Het peutergezicht én haar blonde haren zaten inderdaad onder een extreem slecht gecoördineerd make-upkunstwerk.

 

Sudocrème

Welk huishouden beschikt nou niet over een mooi verhaal en bijpassende plaatjes van dit soort praktijken? 

Een perfect voorbeeld van kwalijke onoplettendheid is natuurlijk wel de kinderen die de complete televisie en de halve huisraad onder de vette spierwitte Sudocrème smeerden. De foto ging viraal en het tafereel is inmiddels door vele duizenden en duizenden mensen gezien. Maar zo zijn ook diverse huisdieren al het slachtoffer geworden van peuters en kleuters. Lekker ondergekliederd met nagellak bijvoorbeeld. Of voorzien van een kekke vingerverftekening.

Jouw verhaal op VROUW.nl?

Schrijven op muren, behang voorzichtig lostrekken, jezelf insmeren met pindakaas, de ramen lappen met vanillevla; niemand begrijpt precies wat de diepere gedachten achter de acties is, maar ze zullen iedereen met kleine kinderen bekend in de oren klinken.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie fraaie plaatjes en hilarische verhalen. Wat heeft jouw peuter of kleuter uitgespookt in een onbewaakt ogenblik? Hoe reageerde je? En hoe zag het er uit? Laat het ons weten en wie weet, staat jouw kind binnenkort op VROUW.nl, zodat je nog even kun nagenieten (en wij meegenieten) van de actie!


En, wat vind jij? Laat je horen!