Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Enge clown
Foto: Hollandse Hoogte
Opvoeddilemma

Had ik het mijn zoon (12)
gewoon moeten verbieden?

journaliste

Marjolein Hurkmans

P

Patrick van Rhijn had dit weekend een luidruchtige aanvaring met zijn zoontje bij een strandtent. Hartstikke herkenbaar natuurlijk. Iedere ouder komt weleens in een situatie waarbij je geen idee hebt wat nu wijsheid is. Zoals Carmen die zich afvraagt of ze haar zoontje had moeten verbieden naar de film It te gaan.

"Vrijdag wilden mijn zoon (12) en zijn vriendjes naar It. Daar zijn ze natuurlijk nog veel te jong voor. Officieel mag het niet eens want de leeftijdsgrens voor die film is 16. En terecht, volgens mij. Ik heb er alleen maar enge verhalen over gelezen. Maar een van de vriendjes heeft dus een oudere broer die bij het kaartjesloket werkt en die was bereid ze toch binnen te laten."

Gevoelig kind

"In eerste instantie zei ik dat ik het niet goed vond. Maar hij bleef maar dreinen en zeuren en met deuren slaan. Uiteindelijk dacht ik: 'Weet je wat, zoek het uit! Dan ga je toch lekker wel?' Dat heb ik geweten. Didier is een heel gevoelig kind. Hij is nou al dagen overstuur van die film en heeft iedere nacht nachtmerries. Had ik niet beter voet bij stuk kunnen houden?"

VROUW is benieuwd hoe jij met zo’n situatie omgaat. Pak je jouw kind bij z’n lurven, geef je het gewoon zijn/haar zin om maar van de ellende af te zijn? We zijn benieuwd naar jouw reactie. En ben je zelf op zoek naar een opvoedadvies van andere ouders, mail dan jouw dilemma naar redactie@vrouw.nl.

En, wat vind jij? Laat je horen!
Van de partners van VROUW