Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Isa Hoes en Medina Schuurman
Foto: Mark Uyl
Over de overgang

'Isa en Medina, ik wil jullie
bedanken'

I

Isa Hoes en Medina Schuurman schreven vorig jaar het boek Te Lijf, waarin zij de overgang uit de taboesfeer haalden. Deze week beantwoorden zij, als ervaringsdeskundigen, alweer voor het laatst een overgangsvraag.

Ik heb geen vraag, maar wil iets met jullie delen. Ik ben 52 en kreeg vanaf mijn 45e allerlei vage klachten. Ik had vaak hoofdpijn, last van mijn gewrichten, was moe en humeurig... De huisarts dacht dat ik een beginnende burn-out had en adviseerde me rustig aan te doen. Na een jaar, waarin er eigenlijk niets veranderde, verwees hij me door naar een psychologe.

Afijn, vanuit onverwachte hoek, namelijk van mijn man met wie ik op dat moment niet meer samenwoonde, kreeg ik jullie boek. En het licht ging aan! Wat een eyeopeners. Ik heb als een kind zitten huilen. Alle frustraties, verdriet en onzekerheid kwamen naar boven en vielen op hun plek.

En nu, bijna een jaar later, ben ik een ander mens. Mijn man en ik zijn weer samen, we hebben het beter dan ooit en ik zie weer de leuke dingen van ouder worden. Dat ik dat ooit zou zeggen, had ik nooit meer verwacht. Dus, dank lieve dames, vanuit het diepst van mijn hart. Dankzij jullie boek is mijn leven weer leuk en zinvol.

Liefs, Marije

 

Lieve Marije,

Hier zijn we even stil van. En heel blij. Want wat is het fijn om te horen dat je iets aan ons boek hebt gehad! Dat is altijd ons doel geweest. Wij zoeken dingen uit, ook voor onszelf natuurlijk, zodat je niet al dat werk hoeft te doen dat wij hebben gedaan en fijn alles bij elkaar in één boek kunt terugvinden. En dat gezegd hebbende: er komt meer.

Vanaf eind april komt er een nieuw boek over voeding en beweging voor de 40+ vrouw, want daar is ook nog veel onduidelijkheid over. We verheugen ons enorm om dat ook weer met jullie te mogen delen.

Dus voor nu zeggen we even gedag en danken we jullie voor alle openhartigheid. We hopen dat jullie dit blijven doen, want delen is helen. Kwetsbaarheid is kracht. En laten we vooral trots zijn op onszelf en gaan genieten. En laten we elkaar blijven steunen, want dat is misschien wel onze grootste kracht. Niet alleen je man, kinderen, familie, maar juist mede-vrouwen.

We zijn geen concurrentes (meer). We mogen ons nu verbinden. Luisteren naar ons hart in plaats van ons hoofd en daarnaar handelen. Ouder worden is dan wijzer worden, en dat is tenslotte het doel! Wij wensen jullie alle geluk en hopelijk snel tot ergens anders.

Liefs, IM

Word jij ook geplaagd door nachtzweten, opvliegers of stemmingswisselingen? Grote kans dat je te maken hebt met de overgang. Luister in dat geval eens naar de podcast van ervaringsdeskundigen Isa Hoes en Medina Schuurman. Immers, gedeelde smart is halve smart. En misschien steek je er ook nog iets van op ook.